Βελτιωμένη προσφορά για το «Ερρίκος Ντυνάν» καταθέτει το Ιδρυμα Ωνάση

Βελτιωμένη προσφορά για το «Ερρίκος Ντυνάν» καταθέτει το Ιδρυμα Ωνάση

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βελτιωμένη προσφορά για την εξαγορά του «Ερρίκος Ντυνάν» θα καταθέσει τις προσεχείς ημέρες το Ιδρυμα Ωνάση, ευθυγραμμιζόμενο με την κυβερνητική επιθυμία να επανέλθει το νοσοκομείο υπό δημόσιο έλεγχο. Αυτό προέκυψε μετά τη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστο Μεγάλου και τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνη Παπαδημητρίου.

Να σημειωθεί ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει αποτιμήσει το «Ερρίκος Ντυνάν» στα 110 εκατ. ευρώ και η διοίκηση της τράπεζας έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να συνομολογήσει μια προσφορά που θα είναι πολύ κατώτερη από την αξία που η Πειραιώς έχει εγγράψει στα βιβλία της. Στη βάση αυτή, η βελτιωμένη προσφορά που θα καταθέσει το Ιδρυμα Ωνάση αναμένεται να αξιολογηθεί από το σύμβουλο πώλησης, την PWC. Την κυβερνητική πρόθεση να διεκδικήσει το «Ερρίκος Ντυνάν» μέσω της πρωτοφανούς συμφωνίας με το Ιδρυμα Ωνάση, που υποχρεώθηκε να υποβάλει προσφορά, με σκοπό να το αποκτήσει και να το μεταβιβάσει στη συνέχεια στο κράτος, επιβεβαίωσε με ανάρτησή του στο Διαδίκτυο ο πρωθυπουργός. Στη σχετική ανάρτηση σημειώνει ότι «ένα στολίδι για το δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο πέρασε εν μια νυκτί σε ιδιωτικά συμφέροντα, με χαριστικές τροπολογίες για να εξυπηρετεί δωρεάν τις ελίτ, τώρα μέσα από τη συνεργασία του Δημοσίου με το Ιδρυμα Ωνάση επανέρχεται στο ΕΣΥ και στην υπηρεσία των πολλών».

Η σχετική ανακοίνωση του πρωθυπουργού προκάλεσε την αντίδραση του τομεάρχη Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Επικρατείας Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος σε δήλωσή του σημείωσε ότι «οι κύριοι Τσίπρας και Πολάκης οργάνωσαν σύσκεψη μετά την οποία ο κ. Τσίπρας μίλησε για δήθεν χαριστικές τροπολογίες, με τις οποίες το “Ντυνάν” αγοράστηκε από την Τράπεζα Πειραιώς επί κυβερνήσεως Σαμαρά». Ο κ. Τσίπρας, συνεχίζει στη δήλωσή του ο κ. Οικονόμου, «ξέχασε ότι το τίμημα τότε ήταν περίπου 120 εκατ. ευρώ, ενώ σήμερα φημολογείται ότι θα πωληθεί στο Ιδρυμα Ωνάσης για ένα μικρό κλάσμα αυτού του ποσού». Η Ν.Δ., καταλήγει η ανακοίνωση, «εφιστά την προσοχή όλων των πλευρών, καθώς, αν ισχύουν όσα κυκλοφορούν, ενδέχεται από τη συναλλαγή αυτή να στοιχειοθετείται μεταξύ άλλων και το αδίκημα της απιστίας. Σε κάθε περίπτωση, η παράταξή μας δεν θα παραμείνει απαθής απέναντι σε μια αδιαφανή συναλλαγή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή