Αυξήθηκαν κατά 7% οι πωλήσεις της Jumbo το τελευταίο δεκάμηνο

Αυξήθηκαν κατά 7% οι πωλήσεις της Jumbo το τελευταίο δεκάμηνο

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρουμανία και δευτερευόντως η Βουλγαρία είναι οι δύο αγορές που συνεχίζουν να δίνουν ιδιαίτερη ώθηση στην Jumbo, ενώ συγκρατημένη αισιοδοξία υπάρχει για την ελληνική αγορά. Τα παραπάνω συμπεράσματα προκύπτουν από την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η λιανεμπορική αλυσίδα για την πορεία των πωλήσεών της στο δεκάμηνο Ιουλίου 2018 – Απριλίου 2019.

Ειδικότερα, στο σύνολο οι πωλήσεις της Jumbo στο εν λόγω διάστημα ενισχύθηκαν κατά 7% σε σύγκριση με το διάστημα Ιουλίου 2017 – Απριλίου 2018, αύξηση που είναι κοντά στις αρχικές προβλέψεις της διοίκησης της εισηγμένης.

Οι πωλήσεις στην αγορά της Ρουμανίας σημείωσαν αύξηση άνω του 30% και δεν είναι τυχαίο το ότι πλέον η Jumbo λειτουργεί στη χώρα 13 καταστήματα, εκ των οποίων τα τρία ξεκίνησαν να λειτουργούν εντός της τρέχουσας οικονομικής χρήσης.

Στη Βουλγαρία οι πωλήσεις κατέγραψαν άνοδο 9%, ενώ τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 2,5%.

Σημειώνεται ότι από τον Ιούλιο του 2018, όταν ξεκίνησε η οικονομική χρήση για την Jumbo, έχουν ιδρυθεί τρία νέα ιδιόκτητα καταστήματα, όλα στη Ρουμανία: ένα στο Βουκουρέστι, 13.600 τ.μ. περίπου, ένα στο Μπακάου, 12.900 τ.μ. περίπου, και ένα στην Μπράιλα, που ξεκίνησε να λειτουργεί τον Μάρτιο.

Μάλιστα, μέχρι τον Οκτώβριο ο όμιλος αναμένεται να έχει ανοίξει ένα ακόμη κατάστημα στη Ρουμανία και συγκεκριμένα στην πόλη Μπρασόβ. Νωρίτερα, και συγκεκριμένα μέχρι τον προσεχή Ιούνιο, η Jumbo πρόκειται να ανοίξει κατάστημα στην Κατερίνη.

Σήμερα το δίκτυο της Jumbo αριθμεί 78 καταστήματα, εκ των οποίων   51 στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 9 στη Βουλγαρία και 13 στη Ρουμανία. Ο όμιλος, μέσω συνεργασιών, έχει παρουσία σε καταστήματα που φέρουν το σήμα της Jumbo σε 5 χώρες (Αλβανία, Κόσοβο, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία και Βοσνία), ενώ διαθέτει και ηλεκτρονικό κατάστημα.

Προμέρισμα

Σήμερα, εξάλλου, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η εισηγμένη, αποκόπτεται το προμέρισμα 0,19 ευρώ/μετοχή που θα διανεμηθεί στους μετόχους της Jumbo. Πρόκειται για προμέρισμα αυξημένο κατά 10% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρήση.

Ως ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων προμερίσματος έχει καθορισθεί η 9η Μαΐου 2019, ενώ το προμέρισμα θα ξεκινήσει να καταβάλλεται από την ερχόμενη Τρίτη 14 Μαΐου.

Κατά την προηγούμενη χρήση (2017/2018) ο όμιλος Jumbo είχε πωλήσεις 753 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 10,5%, ενώ τα καθαρά κέρδη του διαμορφώθηκαν σε 151 εκατ. ευρώ. Στην προηγούμενη χρήση το 65% των πωλήσεων έγινε στην Ελλάδα, το 13% στη Ρουμανία, το 12% στην Κύπρο και το 10% στη Βουλγαρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή