Προχωρεί σε «έμμεσες» προσλήψεις η ΚτΠ Α.Ε.

Προχωρεί σε «έμμεσες» προσλήψεις η ΚτΠ Α.Ε.

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησαν οι «αναθέσεις» έργων στην Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. Η εταιρεία προχωρεί σε αθρόες αναθέσεις έργων με στόχο την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων πληροφορικής. Η διοίκηση της εταιρείας επικαλείται την απουσία ανθρώπινου δυναμικού και την αναγκαιότητα προώθησης των έργων, αλλά οι επικριτές κάνουν λόγο για προεκλογικές έμμεσες προσλήψεις χωρίς ΑΣΕΠ.

Η πρώτη μεγάλη ανάθεση έργου αφορά την υλοποίηση «με ίδια μέσα» του υποέργου 2 «Φιλοξενία συστήματος – επεξεργασία και ενσωμάτωση προϊόντων Copernicus», που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο της πράξης «Ψηφιακός μετασχηματισμός του γεωργικού τομέα». Η ίδια η πράξη, ύψους δεκάδων εκατομμυρίων, ήδη έχει αμφισβητηθεί από τους αγρότες, αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ Αγροτικού Τομέα. Και οι δύο κατήγγειλαν τον σχετικό διαγωνισμό ως φωτογραφικό υπέρ συγκεκριμένων επιχειρήσεων. Η νέα ΠΑΣΕΓΕΣ μάλιστα προχώρησε σε καταγγελία στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών.

Με τις αναθέσεις της ΚτΠ Α.Ε., το έργο, ύψους 31 εκατ. ευρώ (συμπ. ΦΠΑ), διευρύνεται περαιτέρω κατά 2,5 εκατ. ευρώ. Με βάση την απόφαση της διορισμένης διοίκησης της ΚτΠ Α.Ε. από την ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, ανατίθενται 591 ανθρωπομήνες με συμβάσεις μίσθωσης έργου ύψους 2,5 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι κατά μέσον όρο περίπου 25 άτομα θα εργαστούν για το συγκεκριμένο έργο για περίπου 24 μήνες με μέσον όρο αμοιβής πάνω από 4.000 ευρώ τον μήνα.

Και δεν είναι μόνον αυτή η ανάθεση. Η ΚτΠ Α.Ε. εξέδωσε νέα πρόσκληση για την ανάθεση με σύμβαση έργου άλλων 320 ανθρωπομηνών για το ίδιο έργο. Η πρόκληση δημοσιοποιήθηκε στις 24 Απριλίου 2019, δηλαδή τη Μ. Τετάρτη, και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τα χαρτιά τους έως αύριο Πέμπτη 9 Μαΐου 2019.

Η διοίκηση της KτΠ Α.Ε. δεν δίνει το ύψος της νέας σύμβασης. Το μόνο που αναφέρει είναι ότι αφορά οκτώ μηχανικούς που θα εργαστούν για 40 μήνες στο έργο. Το ύψος της ανάθεσης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το 1,5 εκατ. ευρώ.

Τέλος, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, η διοίκηση της ΚτΠ Α.Ε. ετοιμάζεται και για άλλες έμμεσες προσλήψεις προσωπικού για το ίδιο έργο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή