ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«2020: The wind of Change in Global Shipping» στο Ιδρυμα Ευγενίδου

«2020: The wind of Change in Global Shipping» στο Ιδρυμα Ευγενίδου

Με τη συμμετοχή σημαντικών Ελλήνων και ξένων ομιλητών, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης, ο Πρόεδρος της ECSA (Ένωση Ευρωπαϊκών Εφοπλιστικών Ενώσεων) κ. Πάνος Λασκαρίδης, η Υπουργός Μεταφορών του Ηνωμένου Βασίλειου και αρμόδια για θέματα ναυτιλίας, κυρία Nusrat Ghani, πραγματοποιείται στις 5 Ιουνίου 2019 στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στην Αθήνα, το  Διεθνές Ναυτιλιακό Συνέδριο με τίτλο Greek Shipping Summit: «2020: The wind of Change in Global Shipping». 

Το συνέδριο που διοργανώνει η online ναυτιλιακή εφημερίδα TheSeaNation, με την υποστήριξη της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, αποσκοπεί να διερευνήσει τις αλλαγές που έρχονται από το 2020 στην παγκόσμια ναυτιλία.

Κεντρικός ομιλητής του Συνεδρίου είναι ο κ. Βενιάμης, ο οποίος σε συνέντευξή Τύπου που θα παραχωρήσει στο πλαίσιο του Συνεδρίου, αναμένεται να δώσει το στίγμα των θέσεων του συλλογικού εκπροσώπου της μεγαλύτερης ναυτιλίας του κόσμου σε μια ιδιαίτερα προκλητική για τον κλάδο περίοδο.

Στο Greek Shipping Summit: «2020: The wind of Change in Global Shipping», έχουν κληθεί να συμμετάσχουν και να μιλήσουν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η παγκόσμια ναυτιλία, υπουργοί, αρμόδιοι για τη ναυτιλία και πρέσβεις, από τις σημαντικότερες ναυτιλιακά χώρες του κόσμου, εκπρόσωποι της ΕΕ, ειδικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό,  πλοιοκτήτες, μεσίτες, ασφαλιστές, νομικοί, κατασκευαστές, οικονομολόγοι.

Ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Φώτης Κουβέλης, η κυρία Magda Kopczynska, Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Θαλασσίων Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα κ. Yasuhiro Shimizu, ο Πρόεδρος της BIMCO κ. Αναστάσιος Παπαγιαννόπουλος και ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.