Δύο ακόμα ξενοδοχειακά ακίνητα στην Ελλάδα αγόρασε η Thomas Cook

Δύο ακόμα ξενοδοχειακά ακίνητα στην Ελλάδα αγόρασε η Thomas Cook

2' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Thomas Cook ανακοίνωσε σήμερα ότι η κοινοπραξία της, υπό την επωνυμία Thomas Cook Hotel Investments (TCHI), στην οποία συμμετέχει η ίδια και ελβετικά επενδυτικά κεφάλαια, έχει αποκτήσει δύο νέα ξενοδοχειακά ακίνητα στην Ελλάδα, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το ξενοδοχείο-ναυαρχίδα της εταιρείας, το Casa Cook Kos. Η κοινοπραξία έχει σχεδόν διπλασιάσει το χαρτοφυλάκιό της μέσα σε ένα χρόνο, σε εννέα τοποθεσίες, τέσσερις εκ των οποίων βρίσκονται στην Ελλάδα.

Η κοινοπραξία αγόρασε το Casa Cook Kos, το οποίο διαθέτει 100 δωμάτια και είναι η αποδοτικότερη ξενοδοχειακή μονάδα υπό την επωνυμία της Thomas Cook, σύμφωνα με τα σχόλια των πελατών, καθώς και μια έκταση στην Κω, στην οποία η εταιρεία προτίθεται να κατασκευάσει ένα ξενοδοχείο Cook's Club 250 δωματίων, για το επόμενο καλοκαίρι, αλλά και το ξενοδοχείο Sunwing Arguineguinστο Gran Canaria, που διαθέτει 250 δωμάτια.

Η TCHI ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2018, έχοντας πέντε ξενοδοχεία, ως κοινοπραξία σε συνεργασία με την εταιρεία ανάπτυξης ξενοδοχείων LMEY και έχοντας συμφωνήσει εκ των προτέρων να αποκτήσει ένα ξενοδοχείο 300 δωματίων στις Βαλεαρίδες. Με τις νέες προσθήκες συμπληρώνονται συνολικά 2.800 δωμάτια, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που βρίσκονται υπό κατασκευή. Τον χειμώνα, η TCHIεπένδυσε €7 εκατ. στο μεγαλύτερο ξενοδοχείο της εταιρείας στην Ελλάδα, το Sunwing Kallithea στη Ρόδο, για την ανακαίνιση του, συμπεριλαμβάνοντας την προσθήκη δωματίων με πισίνα στο ξενοδοχείο, ώστε να καλυφθεί η ζήτηση για περισσότερο πολυτελή καταλύματα.

Δύο ακόμα  ξενοδοχειακά ακίνητα  στην Ελλάδα αγόρασε η Thomas Cook-1

Συγχρόνως, έχει διαμορφωθεί ένα περαιτέρω πλάνο εξαγορών ξενοδοχείων, σύμφωνα με την πρόθεση της κοινοπραξίας να διαθέτει10-15 ξενοδοχεία, στα πρώτα δύο χρόνια της λειτουργίας της.

Η TCHI θα ανοίξει, αυτό το καλοκαίρι, το πρώτο νεόκτιστο CasaCook στην Ίμπιζα, ενώ έχει εξασφαλίσει δύο γύρους χρηματοδότησης συνολικού ύψους €91 εκατ. από τράπεζες, μέσα στις οποίες βρίσκεται και η Τράπεζα Πειραιώς,λ. Η κοινοπραξία έχει συσταθεί για να βοηθήσει την Thomas Cook να επιταχύνει τα φιλόδοξα σχέδιά της να διαχειριστεί περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες υπό την επωνυμία της και επικεντρώνεται στο να επενδύει σε σημαντικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, την Ισπανία και τη Μεσόγειο.

Η κα. Θέμις Κριαρά, Διευθύντρια Επιχειρήσεων της ThomasCook για την Ελλάδα δήλωσε: «Το Casa Cook Kos είναι μία εκπληκτική ιδιοκτησία, την οποία γνωρίζουμε ότι οι πελάτες μας έχουν αγαπήσει, ενώ η μεταφορά της στην κοινοπραξία είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για την εταιρεία. Στην Ελλάδα «γεννήθηκαν» οι πιο πρόσφατες ξενοδοχειακές καινοτομίες του Casa Cook και του Cook's Club, ενώ συγχρόνως αποτελεί τον τόπο που φιλοξενεί ορισμένα από τα παλαιότερα ξενοδοχεία μας, όπως το SunwingKallithea στη Ρόδο. Είμαστε υπερήφανοι που προσθέτουμε ακόμη περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες στην ελληνική συλλογή ξενοδοχείων μας. Η ταχύτητα με την οποία μπορέσαμε να αποκτήσουμε αυτά τα ξενοδοχεία είναι σαφής απόδειξη της πρόθεσής μας να αναπτυχθεί άμεσα το χαρτοφυλάκιο της κοινοπραξίας μας. Δείχνει, συγχρόνως, την ευελιξία των οκτώ ξενοδοχειακών μονάδων υπό την επωνυμία μας, που μας επιτρέπει να εξετάσουμε την απόκτηση ακίνητων που διαφέρουν σε σχήμα και μέγεθος, ώστε να δημιουργήσουμε ένα ξενοδοχείο που θα αγαπήσουν οι πελάτες μας.»

Ο όμιλος Thomas Cook Group plc. είναι ένας από τους κορυφαίους ομίλους ταξιδιών αναψυχής παγκοσμίως, με πωλήσεις 9,6 δισεκατομμυρίων λιρών, για το οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2018. Υποστηρίζεται από 21.000 υπαλλήλους και διαθέτει 200 ξενοδοχεία υπό την επωνυμία του. Δραστηριοποιείται σε 16 βασικές αγορές και εξυπηρετεί πάνω από 22 εκατομμύρια πελάτες, ετησίως. Ο όμιλος Thomas Cook Group plc είναι εισηγμένη εταιρείαστο Χρηματιστήριο Αξιών του Λονδίνου (TCG).

Η Thomas Cook Hotels & Resorts είναι το ξενοδοχειακό τμήμα της Thomas Cook Group και διαθέτει σχεδόν 200 ξενοδοχεία υπό τις οκτώ αλυσίδες ξενοδοχείων με την επωνυμία της. Με περισσότερα από 40.000 δωμάτια σε 47 προορισμούς, σε όλο τον κόσμο, είναι μία από τις κορυφαίες 40 εταιρείες ξενοδοχείων, παγκοσμίως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή