Μέρος της παραγωγής της «Ελαΐς» φεύγει, οι θέσεις μένουν

Μέρος της παραγωγής της «Ελαΐς» φεύγει, οι θέσεις μένουν

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Upfield, που εξαγόρασε από την «Ελαΐς – Unilever» τις εμπορικές και παραγωγικές δραστηριότητες της τελευταίας στις μαργαρίνες και το ελαιόλαδο στην Ελλάδα πέρυσι, διαβεβαιώνει πως δεν πρόκειται να υποβαθμίσει το εργοστάσιό της στην Πειραιώς, ή άλλως να μειώσει την έκθεσή της στη χώρα. Ομως επιβεβαίωσε πως μεταφέρει πράγματι την παραγωγή των αλειφόμενων μαργαρινών από τη μονάδα του Ρέντη (που παραμένει υπό την ιδιοκτησία της Unilever) στο εξωτερικό, στο πλαίσιο της ευρύτερης διεθνούς αναδιοργάνωσής της. Την κίνηση κατήγγειλε η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος (ΟΕΧΒΕ) μιλώντας για πρώτο βήμα μιας διαδικασίας συρρίκνωσης και για αθέτηση υποχρεώσεων που είχε αναλάβει η νέα ιδιοκτήτρια Upfiled.

Η «Κ» επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο της Upfield, Perran Harvey, ο οποίος διαβεβαίωσε πως στην Ελλάδα θα συνεχίσει να παράγεται το κλασικό συμβατικού τύπου σκληρό ΒΙΤΑΜ, πλέον από το εργοστάσιο στην οδό Πειραιώς, στο οποίο και θα επενδυθούν τρία εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμισή του. Επίσης, σημείωσε πως δεν υπάρχουν σχέδια για άλλη κίνηση και θα διατηρηθεί η παραγωγή ελαιολάδου και σπορέλαιων όπως και λιπών μαγειρέματος εκεί. «Αυτές οι κινήσεις όχι μόνο θα διασφαλίσουν καλύτερη παραγωγικότητα σε ολόκληρο το δίκτυό μας, αλλά θα συμβάλουν επίσης στη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος για τις επιχειρήσεις μας στην Ελλάδα», εξηγεί ο Perran Harvey προσθέτοντας ότι «η διατήρηση των θέσεων εργασίας αποτέλεσε κορυφαία προτεραιότητα για την Upfield κατά τη λήψη αυτών των αποφάσεων στην Ελλάδα».

Για τον λόγο αυτό, θα μεταφερθούν 10 εργαζόμενοι στον Πειραιά από τον Ρέντη, τρεις με εμπειρία και δεξιότητες που σχετίζονται με τη γραμμή περιτυλίγματος και επτά με πρόσθετους ρόλους εφοδιασμού και παραγωγής. «Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε αμοιβαία με τα σωματεία των εργαζομένων μας και ευχαριστούμε επίσης τους εργαζομένους στο εργοστάσιο του Πειραιά για τη συνεχή τους σκληρή δουλειά και αφοσίωση στην ικανοποίηση των απαιτήσεων των πελατών και των καταναλωτών μας κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου», προσθέτει. Σε μια ευρύτερη θεώρηση πάντως, η μεταφορά της παραγωγής αλειφόμενων μαργαρινών στο εξωτερικό (vitam soft) αναμένεται να δημιουργήσει την ανάγκη εισαγωγών του προϊόντος στην Ελλάδα, που μέχρι τώρα ήταν πλεονασματικό στο εμπορικό ισοζύγιό του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή