Διευρύνει το δίκτυό της η SPAR Hellas

Διευρύνει το δίκτυό της η SPAR Hellas

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 77 ανέρχονται πλέον τα καταστήματα του δικτύου της SPAR Hellas, ένα χρόνο μετά την επανέναρξη λειτουργίας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην ελληνική αγορά. Το περασμένο Σάββατο εγκαινιάστηκε κατάστημα της εταιρείας στο Αιγάλεω, ενώ τα σχέδιά της περιλαμβάνουν τη λειτουργία ακόμη έξι σημείων πώλησης εντός του επομένου μηνός. Μέχρι το τέλος του 2019 η εταιρεία έχει στόχο τη λειτουργία συνολικά 107 καταστημάτων.  Υπενθυμίζεται ότι η SPAR Hellas, μέλος της SPAR International, του μεγαλύτερου συνεταιριστικού δικτύου λιανικών πωλήσεων τροφίμων σε όλον τον κόσμο, δραστηριοποιείται ήδη σε Αττική, Θεσσαλία, Πελοπόννησο, καθώς και σε Μύκονο, Κρήτη, Κω, Ρόδο, Νάξο, Σκιάθο, Θάσο και Κεφαλονιά. Από τα 77 καταστήματα τα 30 είναι πλήρους μετατροπής, ενώ υπάρχουν άλλα 47 καταστήματα που βρίσκονται στη λεγόμενη ενδιάμεση φάση (ενδιάμεση φάση σημαίνει ότι τα καταστήματα δεν φέρουν μόνιμη επιγραφή SPAR, αλλά εξωτερική σήμανση υπό τη μορφή αφισέτας, μέσω της οποίας οι καταναλωτές πληροφορούνται ότι σε αυτά τα σημεία πώλησης μπορούν να προμηθευτούν προϊόντα SPAR). Στο τέλος του 2019 εκτιμάται ότι θα λειτουργούν 47 καταστήματα πλήρους μετατροπής σε SPAR, ενώ 60 θα βρίσκονται στην ενδιάμεση φάση.

Σημαντική δεξαμενή νέων καταστημάτων SPAR αποτελεί η συμφωνία συνεργασίας της SPAR Hellas με τους ομίλους αγορών «Αστέρας» και «Ασπίδα», οι οποίοι αριθμούν 280 και 110 καταστήματα αντιστοίχως.  Στα τέλη του 2020 στόχος της SPAR Hellas είναι τα καταστήματα SPAR να έχουν φθάσει τα 175 και τα ενδιάμεσης φάσης τα 80, ενώ το 2021 η SPAR Hellas προσδοκά το συνολικό της δίκτυο να αριθμεί πάνω από 300 καταστήματα.

Στόχος της εταιρείας είναι η ανάπτυξη δικτύου κυρίως στις γειτονιές των πόλεων, μέσα από καταστήματα εμβαδού 300-400 τ.μ., ενώ ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στις τουριστικές περιοχές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή