Θετικοί οι οίκοι για την Coca-Cola HBC

Θετικοί οι οίκοι για την Coca-Cola HBC

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικοί εμφανίζονται οι διεθνείς αναλυτές για τις προοπτικές της Coca-Cola HBC, επισημαίνοντας ότι ο ελληνικός όμιλος συνεχίζει να αποτελεί ένα ισχυρό επενδυτικό story, κάτι το οποίο δεν επηρεάζεται από το γεγονός ότι έχασε την ευκαιρία να αποκτήσει την Coca-Cola Beverages Africa (CCBA) μετά και την απόφαση της αμερικανικής Coca-Cola να διατηρήσει το πλειοψηφικό της μερίδιο στην αφρικανική εταιρεία. Αυτή η στάση των διεθνών οίκων οδήγησε χθες τη μετοχή της εταιρείας στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών σε κέρδη της τάξης του 2,34%, ανακάμπτοντας εν μέρει από τις ισχυρές απώλειες που σημειώθηκαν στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Πιο αναλυτικά, η UBS επισημαίνει πως η ίδια δεν είχε αποτιμήσει στις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη της Coca-Cola HBC την απόκτηση της CCBA και έτσι διατηρεί την άποψή της ότι το επενδυτικό story του ελληνικού ομίλου παραμένει ισχυρό, δίνοντας σύσταση «αγοράς» για τη μετοχή της. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ελβετικής τράπεζας, η Coca-Cola HBC μπορεί να σημειώσει πολύ καλά ισορροπημένη οργανική ανάπτυξη ενώ έχει κεφάλαια να διαθέσει. Για το β΄ τρίμηνο η UBS αναμένει ότι η οργανική ανάπτυξη θα κυμανθεί στο 4,8%, ενώ ο επόμενος καταλύτης για την εταιρεία είναι η 3η Ιουνίου που η διοίκηση αναμένεται να επαναλάβει το ενδιαφέρον της για νέες ευκαιρίες εξαγορών και συγχωνεύσεων. Κατά τη UBS, η πώληση της CCBA παραμένει πιθανή, ωστόσο δεν αναμένεται να συμβεί στο βραχυπρόθεσμο διάστημα.

Η Deutsche Bank από την πλευρά της εντοπίζει τρεις καταλύτες-κλειδιά για τον ελληνικό όμιλο: 1) το ελκυστικό επενδυτικό story της εταιρείας και την αναμενόμενη παρουσίαση των σχεδίων της διοίκησης στο Capital Markets Day τον Ιούνιο, 2) το ότι η συμφωνία απόκτησης της CCBA φαινόταν απίθανη στους επόμενους 6-12 μήνες έτσι και αλλιώς, δεδομένης της πρόσφατης ανακοίνωσης διανομής ειδικού μερίσματος και (3) το ότι δεν αποκλείεται κάποια στιγμή στο μέλλον η αμερικανική Coca-Cola να προχωρήσει στο refranchising της CCBA. Ετσι, η γερμανική τράπεζα παραμένει θετική για την Coca-Cola HBC και δίνει σύσταση «αγοράς» για τη μετοχή της τονίζοντας πως αποτελεί πλέον αγοραστική ευκαιρία.

Πιο επιφυλακτική εμφανίζεται, τέλος, η Morgan Stanley, καθώς σημειώνει πως η απόκτηση της CCBA θα είχε θετική επίδραση 8% στα κέρδη ανά μετοχή του 2020 της Coca-Cola HBC, γεγονός που είχε ήδη προεξοφληθεί εν μέρει από την αγορά, και έτσι εκτιμά πως η μετοχή της θα δεχθεί κάποιες πιέσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή