Μικρή πτώση με υψηλό τζίρο στο Χ.Α.

Μικρή πτώση με υψηλό τζίρο στο Χ.Α.

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και από την έναρξή της η χθεσινή συνεδρίαση φαινόταν να αποτελεί μία «νίκη» των αγοραστών για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, με τον Γενικό Δείκτη να φτάνει σχεδόν το +1,5%, η μεταβλητότητα και οι πιέσεις έδωσαν και πάλι το «παρών» με τους πωλητές να αρχίζουν μετά το πρώτο τρίωρο να σηκώνουν κεφάλι, με αποτέλεσμα το πρόσημο να κριθεί στο παρά… 1 και συγκεκριμένα στις δημοπρασίες όπου το Χ.Α. γύρισε σε αρνητικό έδαφος. Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της χθεσινής ημέρας ήταν χωρίς αμφιβολία ο τραπεζικός κλάδος, καθώς η ολοκλήρωση του rebalancing για την Eurobank, η οποία από σήμερα αποτελεί το νέο μέλος του δείκτη MSCI Standard Ελλάδος, ώθησε τον τζίρο της αγοράς στα ύψη, όπως άλλωστε αναμενόταν. Την ίδια στιγμή, το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές ήταν επιφυλακτικό ενόψει και των ευρωεκλογών της Κυριακής, ενώ παρά το οριακά θετικό πρόσημο του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης, αρκετοί ήταν οι τίτλοι που σημείωσαν ισχυρές απώλειες (Τιτάν, ΔΕΗ, Motor Oil, ΟΛΠ, ΟΤΕ).

Ετσι, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,23% στις 731,49 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 226,39 εκατ. ευρώ, με τα 163,9 εκατ. ευρώ να αφορούν τη μετοχή της Eurobank, η οποία σημείωσε έντονη μεταβλητότητα αφού βρέθηκε από το +3,6% στο -1,19%, όπου και έκλεισε στα χαμηλά ημέρας. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,17% στις 613,41 μονάδες (από το +3,2% ενδοσυνεδριακά), με τις υπόλοιπες τράπεζες να παρουσιάζουν μεικτή εικόνα, καθώς η Alpha Bank έκλεισε στο -0,49%, ενώ κέρδη της τάξης του 1,38% σημείωσε η Εθνική και στο +2,36% έκλεισε η Πειραιώς.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,04%, στις 1.897,52 μονάδες, ενώ σταθεροποιητικά στις 1.080,79 μονάδες έκλεισε ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι εισροές στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο λόγω MSCI, δημιούργησαν τις ιδανικές συνθήκες για μία τεχνική αντίδραση στο Χ.Α.

Αξίζει να σημειώσουμε πως  η επόμενη… καθοριστική στάση για τον τζίρο θα είναι η 28η Μαΐου, όταν θα ολοκληρωθεί και το rebalancing της Εθνικής Τράπεζας, η οποία αναβαθμίζεται επίσης στον βασικό δείκτη της MSCI για την Ελλάδα από τον οποίο είχε βγει τον περασμένο Νοέμβριο. Ετσι, στις 29 Μαΐου ο εν λόγω δείκτης θα απαρτίζεται από τις εξής οκτώ μετοχές: ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Jumbo, Motor Oil, Τιτάν, Eurobank και Εθνική Τράπεζα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή