Εκδήλωση για την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση από το Stanford Club of Greece

Εκδήλωση για την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση από το Stanford Club of Greece

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Stanford Club of Greece διοργανώνει την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019, στις 16.30, στο αμφιθέατρο του Μεγάρου Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας, στην Αθήνα (Αιόλου 82-84, πλατεία Κοτζιά), εκδήλωση με τίτλο «Η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση και οι επιπτώσεις της για την Ελλάδα». Το θέμα συζήτησης περιστρέφεται γύρω από τις αλλαγές και τις προκλήσεις που θα επιφέρει η έλευσή της στην παγκόσμια οικονομία αλλά και στην καθημερινότητά μας. Η διαφορά της 4ης βιομηχανικής επανάστασης από όλες τις προηγούμενες, είναι ότι θα είναι τόσο σαρωτική που θα έχει αντίκτυπο σε όλες τις οικονομίες, όλους τους κλάδους δραστηριότητας και σε όλα τα επαγγέλματα. Θα κάνει δυσδιάκριτα τα όρια μεταξύ ανθρώπου και μηχανής και μεταξύ πραγματικού και εικονικού κόσμου ενώ, μέσω της αυτοματοποίησης, θα επηρεάσει εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Οι κλάδοι που θα επηρεαστούν από αυτή την τεχνολογική μεταμόρφωση είναι ποικίλοι, από τη γεωργία μέχρι την αεροπορία, τις κατασκευές, την πληροφορική και τις επικοινωνίες, τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, την ιατρική, το δίκαιο, τις μεταφορές.

Αυτός ο τεχνολογικός μετασχηματισμός, όπως αλλιώς ονομάζεται η 4η βιομηχανική επανάσταση, θα επηρεάσει την κοινωνία και την παγκόσμια οικονομία στο σύνολό της, επιφέροντας πολύ σημαντικές μεταβολές στην αγορά εργασίας, ενώ παράλληλα δημιουργεί μια σειρά ερωτήματα: ποιοι πρωτοστατούν σ’ αυτή την τεχνολογική πρόοδο, ποιοι αποφασίζουν και σε ποιο βαθμό θα έχει τον έλεγχό της ο απλός πολίτης. Τέλος, η 4η βιομηχανική επανάσταση θα αποτελέσει τεράστια πρόκληση για την παιδεία, όσον αφορά την ίδια την αποστολή της, αλλά και τις μεθόδους της σε όλες τις βαθμίδες της. Αυτές οι προκλήσεις θα συζητηθούν στην εσπερίδα που διοργανώνει ο σύλλογος αποφοίτων του Πανεπιστημίου Stanford στις 6 Ιουνίου. Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση θα συμμετάσχει ο διακεκριμένος καθηγητής του Stanford Graduate School of Business Ρόμπερτ Μπέργκελμαν, κάτοχος της έδρας Management Edmund W. Littlefield και executive director του Stanford Executive Program (SEP). Παράλληλα, θα συμμετάσχουν ως ομιλητές στελέχη ελληνικών βιομηχανιών και καθηγητές πανεπιστημίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή