Απεβίωσε σε ηλικία 69 ετών ο πρόεδρος της Attica Γ. Μιχελής

Απεβίωσε σε ηλικία 69 ετών ο πρόεδρος της Attica Γ. Μιχελής

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κηδεύεται την Τετάρτη ο πρόεδρος της Attica Bank Γιώργος Μιχελής, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών, έπειτα από ολιγόμηνη μάχη με τον καρκίνο. Ο Γιώργος Μιχελής υπήρξε ένας έμπειρος τραπεζίτης αλλά και μια πολυσχιδής προσωπικότητα με σημαντική δράση όχι μόνο στην οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου, αλλά και στα πολιτιστικά πράγματα.

Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Attica Bank από τις 29 Μαρτίου του 2019 και πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας από το 2015 έως και τον Ιούνιο του 2018, ο Γιώργος Μιχελής εργάστηκε σταθερά στον τραπεζικό κλάδο από το 1984, χρονιά που επέστρεψε από την Αμερική, όπου είχε πάει για σπουδές σε νεαρά ηλικία.

Διάλειμμα στην επαγγελματική του πορεία ως τραπεζίτου αποτέλεσε η περίοδος από το 2011 έως και το 2014, που εξελέγη δήμαρχος Σκοπέλου. Αυτό ήταν και το αξίωμα που είχε πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά του, όπως ο ίδιος δήλωνε.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Γλώσσα Σκοπέλου, ο Γιώργος Μιχελής αποφοίτησε από το τότε Γυμνάσιο της Ευαγγελικής Σχολής Νέας Σμύρνης και αν και πέτυχε στο Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα, επέλεξε να πάει στη Βοστώνη. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες με Bachelor of Arts από το University of Massachusetts και Master’s Degree από το Boston College. Απέκτησε διδακτορικό τίτλο σπουδών (PhD) από το Northeastern University και στη συνέχεια δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Regis.

Στη Βοστώνη υπήρξε πολύ δραστήριος στην ελληνική κοινότητα. Φίλος της μουσικής, κατάφερε να διαδώσει την καλή ελληνική μουσική δημιουργώντας το Contemporary Greek Ensemble μαζί με άλλους Ελληνες.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 1984, ξεκίνησε στην Εμπορική Τράπεζα, στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών έως και το 1989, χρονιά που έγινε γενικός διευθυντής της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος. Ακολούθησε η Εγνατία Τράπεζα, της οποίας υπήρξε εκτελεστικός αντιπρόεδρος από το 1990 έως το 1995. Διετέλεσε γενικός διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο μεταξύ 1995-1996.

Το 1996 επέστρεψε στην Εμπορική Τράπεζα και μέχρι το 2004 διετέλεσε γενικός διευθυντής και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και, στη συνέχεια, το 2004-2007 ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος για την Bank Post, θυγατρική της Eurobank στη Σερβία.

Είχε πολλές δημοσιεύσεις, συναφείς με το αντικείμενό του, σε επιστημονικά περιοδικά, διεθνή και ελληνικά, όπως και σε εφημερίδες.

Τη σχέση του όμως με τη μουσική ποτέ δεν την εγκατέλειψε, και το 1987, κι ενώ εργαζόταν στην Εμπορική Τράπεζα, συμμετείχε στην εκδήλωση «Αφιέρωμα στον Lorca» στην Εθνική Πινακοθήκη. Το έργο του Ισπανού ποιητή «Romancero Gitano», μελοποιημένο από τον Μίκη Θεοδωράκη, με τον Μάνο Χατζηδάκη στο πιάνο και τις συμμετοχές της Κ. Μορφονιού και της Ελλης Πασπαλά στο τραγούδι.

Κυκλοφόρησε το δικό του cd με γενικό τίτλο «Το Ταξείδι», με δικές του μουσικές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή