Οριακή πτώση στο Χ.A. κατά 0,2%

Οριακή πτώση στο Χ.A. κατά 0,2%

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά το διήμερο ράλι, το Χρηματιστήριο Αθηνών κατέβασε ρυθμούς επιτρέποντας ήπιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, με τους αγοραστές ωστόσο να εμφανίζονται πρόθυμοι να απορροφήσουν την προσφορά και να μην αφήνουν έτσι τις πιέσεις να «ξεφύγουν», διατηρώντας τον τζίρο σε υψηλά επίπεδα. Αυτό έκανε το Χ.Α. να ξεχωρίσει κατά μία έννοια σε σχέση με τις διεθνείς αγορές –και ειδικά τις ευρωπαϊκές–, οι οποίες βρέθηκαν σε στενό κλοιό πιέσεων, με τους βασικούς δείκτες να υποχρεώνονται σε ισχυρές απώλειες λόγω της διαμάχης Ιταλίας – Κομισιόν και της ανησυχίας από τις σινοαμερικανικές εντάσεις.

Το «γύρισμα» των περισσότερων τραπεζικών μετοχών κοντά στη λήξη της συνεδρίασης και ο περιορισμός των απωλειών στην Τράπεζα Πειραιώς, σε συνδυασμό με τις στηρίξεις από Motor Oil (+6,55% λόγω των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου), ΟΤΕ (+3,86%) και Τιτάν (+0,80%), κατάφεραν να μην δώσουν στη χθεσινή συνεδρίαση χαρακτήρα διόρθωσης, αφού τελικά οι απώλειες σε επίπεδο Γενικού Δείκτη ήταν οριακές, ενώ το κλείσιμο ήταν στα υψηλά ημέρας. Πάντως, αξίζει να αναφέρουμε πως δεν ήταν λίγοι οι τίτλοι που δέχθηκαν πιέσεις, με τις μεγαλύτερες να σημειώνονται σε ΟΛΠ (-5,41%), Ελλάκτωρ (-3,35%) και Μυτιληναίο (-3,28%).

Ετσι, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,20% στις 793,06 μονάδες –ενώ ενδοσυνεδριακά έφθασε έως και τις 785,17 μονάδες (-1,19%), πριν ενεργοποιηθούν οι αγοραστές– και ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 92,82 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,33%, o δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης με πτώση 0,21% και ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε τελικά με κέρδη της τάξεως του 0,10% στις 712,87 μονάδες, ενώ στα χαμηλά ημέρας σημείωνε απώλειες 2,45%.

Η Πειραιώς ήταν η μόνη τράπεζα που έκλεισε στο «κόκκινο», σημειώνοντας πτώση 3,94%. Η Alpha Bank ξεχώρισε με κέρδη 1,67%, ενώ Εθνική και Eurobank έκλεισαν αμετάβλητες, σβήνοντας τις απώλειες που σημείωναν στα χαμηλά ημέρας. Σημαντικό στοιχείο για τον τραπεζικό κλάδο είναι πως, έπειτα από ένα αρκετά μεγάλο διάστημα, τα short funds αρχίζουν και μειώνουν τις αρνητικές θέσεις τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή