Κέρδη 2,9 εκατ. ευρώ για Lamda Development το πρώτο τρίμηνο

Κέρδη 2,9 εκατ. ευρώ για Lamda Development το πρώτο τρίμηνο

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση της τάξεως του 3,7% σημείωσαν τα ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη του ομίλου Lamda Development κατά τη διάρκεια του φετινού πρώτου τριμήνου, καθώς διαμορφώθηκαν σε 14,1 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη κατέγραψαν βελτίωση κατά 31,8% σε 2,9 εκατ. ευρώ, έναντι 2,2 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, η πορεία των εμπορικών κέντρων του ομίλου συνέχισε να είναι ανοδική. Ο κύκλος εργασιών των καταστημάτων βελτιώθηκε κατά 0,8%, ενώ τα λειτουργικά κέρδη ενισχύθηκαν κατά 3,7% σε 16,6 εκατ. ευρώ, από 16 εκατ. ευρώ κατά το περυσινό πρώτο τρίμηνο.

Στον αντίποδα, η συνολική επισκεψιμότητα υποχώρησε κατά 1,8%, κυρίως λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν φέτος στη Βόρεια Ελλάδα. Ωστόσο, ήδη καταγράφεται τάση ανάκαμψης των επισκεπτών, τη στιγμή που και η μέση πληρότητα των κέντρων προσεγγίζει το 99%, ενώ παραμένει αμείωτο και το ενδιαφέρον για νέες μισθώσεις.

Ειδικότερα, η λειτουργική κερδοφορία του The Mall Athens αυξήθηκε κατά 1,4% σε 7,5 εκατ. ευρώ. Ο τζίρος των καταστημάτων ενισχύθηκε κατά 0,6%, ενώ ο αριθμός των επισκεπτών κατά 2%. Σημειωτέον, πάντως, ότι στη σύγκριση των δύο τριμήνων περιλαμβάνεται και η εορταστική περίοδος του Πάσχα, ώστε να είναι συγκρίσιμα τα μεγέθη. Στη Θεσσαλονίκη, η λειτουργική κερδοφορία του Mediterranean Cosmos ανήλθε σε 4,6 εκατ. ευρώ, ενισχυμένη κατά 12,2%, κυρίως λόγω της εφαρμογής του λογιστικού προτύπου IFRS 16 για τις μισθώσεις. Αντίστοιχα, ο κύκλος εργασιών των καταστημάτων υποχώρησε κατά 0,5%, ενώ πτώση κατά 5,9% σημείωσε και ο αριθμός των επισκεπτών.

Στο Golden Hall στο Μαρούσι, τα λειτουργικά κέρδη διατηρήθηκαν σταθερά σε 4,5 εκατ. ευρώ, ενώ άνοδο κατά 2,5% σημείωσε ο συνολικός κύκλος εργασιών των καταστημάτων. Αντιθέτως, πτώση κατά 4,9% σημειώθηκε στον αριθμό των επισκεπτών. Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος του 2019 εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για την επέκταση του Golden Hall, μέσω της αξιοποίησης του γειτονικού κτιρίου του πρώην IBC (Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης). Πρόκειται για επένδυση συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ, η οποία εκτός από μερικά ακόμη καταστήματα, θα ενισχύσει το ψυχαγωγικό προφίλ της εγκατάστασης, προσφέροντας σειρά δραστηριοτήτων και υποδομών για οικογένειες, διευρύνοντας έτσι το εύρος των καταναλωτών στους οποίους δύναται να απευθυνθεί το Golden Hall. Παράλληλα θα δημιουργηθούν και 500 νέες θέσεις εργασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή