ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανοδος κατά 2,3% στα έσοδα της Wind Ηellas το πρώτο τρίμηνο

Ανοδος κατά 2,3% στα έσοδα της Wind Ηellas το πρώτο τρίμηνο

Δεκατρία συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης αναφέρει η διοίκηση της Wind Ηellas. Ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου 2019, η διοίκηση της τηλεπικοινωνιακής επιχείρησης αναφέρει ότι, αρχής γενομένης από το α΄ τρίμηνο του 2016 μέχρι και σήμερα, σημειώνει συνεχώς θετικό πρόσημο στην εξέλιξη των δραστηριοτήτων της (έσοδα).

Για το α΄ τρίμηνο του 2019 η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα συνολικά έσοδα από υπηρεσίες κινήθηκαν ανοδικά (+2,3% σε ετήσια βάση) και ανήλθαν σε 120,7 εκατ. ευρώ. Από την άλλη πλευρά, τα  προσαρμοσμένα κέρδη EBITDA σημείωσαν αύξηση κατά 26,2% φτάνοντας τα 32,7 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την εταιρεία, στην ανάπτυξη των εσόδων συνέβαλε τόσο η σταθερή όσο και η κινητή τηλεφωνία. Τα έσοδα κινητής τηλεφωνίας είχαν άνοδο 3,1% φτάνοντας τα 66,7 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα της σταθερής τηλεφωνίας αυξήθηκαν κατά 2,1% και ανήλθαν σε 41,8 εκατ. ευρώ.

«Τα αποτελέσματα α΄ τρίμηνου του έτους καταγράφουν αξιοσημείωτη βελτίωση εσόδων και EBITDA και είναι ένα δυνατό ξεκίνημα ώστε το 2019 να συμπληρώσουμε μία τετραετία πλέον ανάπτυξης», σχολίασε ο πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της Wind Hellas Νάσος Ζαρκαλής. «Διατηρήσαμε στο ξεκίνημα της χρονιάς», πρόσθεσε το στέλεχος της Wind, «την έμφαση στην επίτευξη ισχυρών εμπορικών αποτελεσμάτων. Η στρατηγική μας αποδίδει, καθώς τα έσοδα από υπηρεσίες αυξάνονται, η κερδοφορία μας επιταχύνεται και σημειώνουμε θετικές επιδόσεις σε κάθε εμπορική μας δραστηριότητα».

H διοίκηση της Wind ανέφερε ακόμη ότι, κατά τη διάρκεια του α’ τριμήνου του έτους, πραγματοποιήθηκαν συνολικές επενδύσεις ύψους 19,5 εκατ. ευρώ. Aναφορικά με τις εμπορικές επιδόσεις, η εταιρεία αναφέρει αύξηση 55,2% ετησίως στην κίνηση δεδομένων στο δίκτυο κινητής, αύξηση συνδρομητών ευρυζωνικών συνδέσεων νέας γενιάς (NGA) κατά 92,6%, 619.000 πελάτες σταθερής συνολικά, αυξημένους κατά 3,7% σε ετήσια βάση, και αύξηση των νοικοκυριών που λαμβάνουν υπηρεσίες σύγκλισης (double, triple play κ.λπ.) κατά 12,6%, στις 210.000. Tέλος, η υπηρεσία Wind Vision ενέγραψε συνολικό αριθμό πελατών 37.900 στο τέλος Μαρτίου.

«Οι εντατικές επενδύσεις μας σε υποδομές νέας γενιάς και η εξαιρετική συνολικά εμπειρία πελάτη συνέβαλαν στα πολύ καλά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου. Είμαστε βέβαιοι ότι η ανοδική μας πορεία θα συνεχιστεί για το υπόλοιπο της χρονιάς, καθώς θα εστιάσουμε στη σύγκλιση των υπηρεσιών μας και στην αξία που μπορούμε να προσφέρουμε στα νοικοκυριά», είπε ο κ. Ζαρκαλής.