Διαπραγματεύσεις τραπεζών – MIG για αναδιάρθρωση χρεών του ομίλου

Διαπραγματεύσεις τραπεζών – MIG για αναδιάρθρωση χρεών του ομίλου

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις των τραπεζών με τη διοίκηση της Marfin Investment Group (MIG) προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω αναδιάρθρωση των χρεών του ομίλου και να επέλθει η χρηματοοικονομική ισορροπία σε αυτόν.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι ολοκληρώθηκε η συμφωνία αναδιάρθρωσης των χρεών της Vivartia και ανάλογες συμφωνίες βρίσκονται υπό συζήτηση και για τα υπόλοιπα χρέη της MIG, όπως αποκάλυψαν χθες ο πρόεδρος του ομίλου Παναγιώτης Θρουβάλας και ο διευθύνων σύμβουλός του Αθανάσιος Παπανικολάου στη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων.

Με στόχο τη μείωση των βαρών του ομίλου, η διοίκηση εξετάζει και το ενδεχόμενο πώλησης περιουσιακών στοιχείων, όπως συνέβη πέρυσι με την πώληση του θεραπευτηρίου «Υγεία» και στις αρχές του 2019 με την πώληση του ξενοδοχείου Hilton Λευκωσίας. Σημειώνεται, άλλωστε, ότι από το μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο ύψους 425 εκατ. ευρώ που είχε συνάψει ο όμιλος με την Τράπεζα Πειραιώς, απομένει οφειλή ύψους 297 εκατ. ευρώ, καθώς μεγάλο μέρος αυτού αποπληρώθηκε από το τίμημα που εισέπραξε η MIG από την πώληση του «Υγεία».

Ο έτερος στόχος της διοίκησης για το 2019 είναι η διατήρηση ή ακόμη και η περαιτέρω ενίσχυση της ηγετικής θέσης των θυγατρικών του ομίλου.

«Το 2018 ήταν η πρώτη φορά που είδαμε κάποια σημάδια σταθεροποίησης. Δυστυχώς, σε αυτή την κρίση η ελληνική οικονομία κατέληξε να έχει ΑΕΠ 60 – 70 δισ. ευρώ λιγότερα κάθε χρόνο. Δεν ήταν δυνατόν να ξεφύγουμε εμείς και το 2014 είχαμε ζημίες 172 εκατ. ευρώ. Από τότε υπάρχουν πολλά σημεία βελτίωσης, ενώ οι θυγατρικές του ομίλου παρέμειναν ηγέτες στους κλάδους όπου δραστηριοποιούνται», επισήμανε ο κ. Θρουβάλας. «Για το 2019 θέλουμε να συνεχιστεί η βελτίωση των αποτελεσμάτων μας χωρίς αυτό να σημαίνει εκπτώσεις στην ποιότητα των προϊόντων μας και των παρεχόμενων υπηρεσιών. Εκτιμούμε ότι και το 2019 θα συνεχιστεί η ανάκαμψη που ξεκίνησε το 2018», υποστήριξε από την πλευρά του ο κ. Αθ. Παπανικολάου.

Στην κατεύθυνση της περαιτέρω ενίσχυσης των θυγατρικών περιλαμβάνεται και η επένδυση, ύψους 10 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία νέας γραμμής παραγωγής γάλακτος στο εργοστάσιο της «Δέλτα» στον Αγιο Στέφανο Αττικής.

Η εν λόγω επένδυση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί φέτος το φθινόπωρο. Επίσης, προγραμματίζονται επενδύσεις στην «Μπάρμπα Στάθης», ύψους 8,5 εκατ. ευρώ, τη διετία 2019-2020. Οι επενδύσεις αφορούν τη δημιουργία νέας αποθήκης 11.000 παλετοθέσεων, τριών γραμμών συσκευασίας και μιας νέας γραμμής παραγωγής.

Σύμφωνα επίσης με τον κ. Παπανικολάου, η Singular Logic εξετάζει επέκταση των δραστηριοτήτων της στις Βρυξέλλες και γενικότερα εκτός συνόρων, ενώ στα σχέδια της εταιρείας είναι η σύναψη συμφωνιών με το Δημόσιο.

Κατά τη χθεσινή γενική συνέλευση των μετόχων αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, ύστερα από ψηφοφορία με ψηφοδέλτια, το νέο διοικητικό συμβούλιο της MIG, το οποίο θα είναι 11μελές (έως τώρα αποτελούνταν από 13 μέλη) και η θητεία του θα είναι τριετής. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή