Οδηγός με τους κανόνες του ανταγωνισμού

Οδηγός με τους κανόνες του ανταγωνισμού

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη συμμετοχή της προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλικής Θάνου παρουσιάστηκε σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση του ΣΕΒ ο πρακτικός οδηγός για τη συμμόρφωση των επιχειρήσεων με τους κανόνες του ανταγωνισμού, τον οποίο εκπόνησε η ομάδα εργασίας «Θέματα ανταγωνισμού και αγοράς».

Ο πρακτικός οδηγός που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση εκπονήθηκε με πρωτοβουλία του ΣΕΒ και αποσκοπεί να γίνει ο καθημερινός σύμμαχος των επιχειρήσεων στην προσπάθεια συμμόρφωσης με τους κανόνες του ανταγωνισμού. Διασαφηνίζει έννοιες και δίνει πρακτικές οδηγίες σε βασικά ζητήματα για το τι επιτρέπεται και τι όχι, ώστε να γίνεται εύκολα κατανοητό τόσο από τις διοικήσεις όσο και από τα στελέχη και τους υπαλλήλους μιας επιχείρησης. Δίνει παραδείγματα από γνωστές υποθέσεις σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ενωση, παραθέτει τη βασική νομοθεσία και περιλαμβάνει τα βήματα για τη διαμόρφωση του σωστού προγράμματος συμμόρφωσης. Για τον ΣΕΒ η εφαρμογή και ο σεβασμός των κανόνων του ανταγωνισμού αποτελούν αδιαπραγμάτευτη αρχή για τις σύγχρονες, οργανωμένες επιχειρήσεις. Είναι πρωτίστως ευθύνη και καθήκον της ανώτατης διοίκησης να μεταδώσει τα σωστά μηνύματα σε όλη την αλυσίδα αξίας κάθε επιχείρησης, επισημαίνει ο σύνδεσμος σε σχετική ανακοίνωσή του.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλική Θάνου, τονίζοντας ότι «ο επιχειρηματικός και εμπορικός κόσμος γενικότερα δεν θα πρέπει να βλέπει την Επιτροπή Ανταγωνισμού αποκλειστικά και μόνον ως αυστηρό διώκτη των παραβατών των κανόνων του ανταγωνισμού. Θα θέλαμε να μας βλέπει και ως συνεργάτη των φορέων της αγοράς στην κοινή προσπάθεια για την ενημέρωση και για την καλλιέργεια της συνείδησης υγιούς ανταγωνισμού, διά της οποίας επιτυγχάνονται η πρόληψη, η αποφυγή τέλεσης παραβάσεων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή