Αύξηση τζίρου, επιβατών για την Aegean

Αύξηση τζίρου, επιβατών για την Aegean

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμφαση στη σταθερή, λελογισμένη ανάπτυξη, στην εξυπηρέτηση νέων προορισμών και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου δίνει η Aegean ενόψει του φετινού δύσκολου, τουριστικά, καλοκαιριού. Μέσα σε αυτό το κλίμα, αποτέλεσε μία από τις ελάχιστες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες που κατάφεραν να εμφανίσουν ενισχυμένο κύκλο εργασιών κατά το πρώτο, πιο αδύναμο παραδοσιακά για την Ελλάδα, τρίμηνο του έτους.

Αναλυτικά από την παρουσίαση των βασικών οικονομικών και λειτουργικών αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου του 2019 για την Aegean προκύπτουν ενισχυμένη επιβατική κίνηση κατά 7% και ενοποιημένα έσοδα αυξημένα κατά 4%. H συνολική προσφερόμενη χωρητικότητα αυξήθηκε κατά 5%, ενώ η μέση πληρότητα πτήσεων βελτιώθηκε 82,3% από 81,2% το πρώτο τρίμηνο του 2018. Η επιβατική κίνηση στο δίκτυο εσωτερικού αυξήθηκε κατά 4% σε 1,1 εκατ. επιβάτες, ενώ η κίνηση στο δίκτυο εξωτερικού βελτιώθηκε κατά 9% και ανήλθε σε 1,4 εκατ. επιβάτες. Η συνολική επιβατική κίνηση (εσωτερικό και εξωτερικό) ενισχύθηκε κατά 7%, καθώς διαμορφώθηκε στα 2,525 εκατ. επιβάτες το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Αύξηση τζίρου, επιβατών για την Aegean-1

Οι καθαρές ζημίες μετά φόρων ανήλθαν σε 35,2 εκατ. ευρώ από 30,8 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2018, απόρροια του υψηλότερου κόστους καυσίμου και της κάμψης του μέσου ναύλου.

Τα ενοποιημένα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 172 εκατ. ευρώ, έναντι 165,4 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

Η εφαρμογή από το 2019 του λογιστικού προτύπου IFRS 16 επιβάλλει, μεταξύ άλλων, αποτίμηση ανά περίοδο του συνόλου των μελλοντικών υποχρεώσεων σε USD από μισθώσεις αεροσκαφών που επηρέασε λόγω ανατίμησης του USD κατά 5,2 εκατ. ευρώ το αποτέλεσμα του τρίμηνου.

Τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα διαμορφώθηκαν στα 552,6 εκατ. ευρώ στις 31.03.2019, μετά και την επιτυχή άντληση 200 εκατ. ευρώ από την πρόσφατη έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου αλλά και των θετικών ταμειακών ροών του πρώτου τρίμηνου.

«Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού περιβάλλοντος επιβράδυνσης της ανάπτυξης των οικονομιών διατηρήσαμε θετική τάση στην κίνηση και στην πληρότητα εξωτερικού και εσωτερικού, με παράλληλη όμως κάμψη στους μέσους ναύλους. Το καλοκαίρι του 2019 συνεχίζουμε την προσπάθεια για σταθερή, λελογισμένη ανάπτυξη, νέους προορισμούς και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στη χώρα μας. Παράλληλα, προετοιμαζόμαστε εντατικά για τη διαδικασία ένταξης των νέων Airbus A320neo στον στόλο μας το 2020. Παραμένουμε συγκρατημένα αισιόδοξοι σε ό,τι αφορά την καλοκαιρινή περίοδο, βασιζόμενοι στη μέχρι τώρα θετική πορεία των προκρατήσεων», δήλωσε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean, Δημήτρης Γερογιάννης.

H Aegean και η Olympic Air μετέφεραν 14 εκατ. επιβάτες το 2018. Το πρόγραμμα δρομολογίων το 2019 καλύπτει δίκτυο 151 προορισμών, 120 εξωτερικού και 31 εσωτερικού σε 44 χώρες. Η Aegean είναι μέλος της Star Alliance. Βραβεύτηκε για όγδοη συνεχή χρονιά και ένατη φορά τα τελευταία 10 χρόνια ως η καλύτερη περιφερειακή αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη για το 2018, από τα Skytrax World Airline Awards.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή