«Τρέχουν» να προκηρύξουν το έργο τηλεματικής στον ΟΑΣΘ

«Τρέχουν» να προκηρύξουν το έργο τηλεματικής στον ΟΑΣΘ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην προκήρυξη του έργου της τηλεματικής στον ΟΑΣΘ φαίνεται ότι προχωρεί η κυβέρνηση. Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή «αδειάζει» την κυβέρνηση σχετικά με την ετοιμότητα που παρουσιάζεται για τα επόμενα βήματα στον ΟΑΣΘ.

Πιο αναλυτικά, η αρμόδια επίτροπος για τις μεταφορές Βιολέτα Μπουλκ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της ευρωβουλευτού της Ν.Δ., Μαρίας Σπυράκη, αναφέρει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν γνωρίζει τίποτε σχετικά με τη διαδικασία απελευθέρωσης των αστικών μεταφορών της συμπρωτεύουσας, η οποία σύμφωνα με τους νόμους θα λάβει χώρα στο τέλος του έτους. «Οι υπηρεσίες της Επιτροπής δεν έχουν ενημερωθεί από την ελληνική κυβέρνηση αναφορικά με την πρόοδο που έχει επιτευχθεί από την απορρύθμιση των αστικών μεταφορών στη Θεσσαλονίκη, ή για το προβλεπόμενο σχέδιο λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών στην πόλη μετά τις 3 Δεκεμβρίου 2019», ανέφερε στην απάντησή της προς την κ. Σπυράκη η Ευρωπαία επίτροπος. Επίσης, σχετικά με τις προσλήψεις που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στον ΟΑΣΘ εκτός ΑΣΕΠ, η κ. Μπουλκ αναφέρει ότι «το ενωσιακό δίκαιο, και ειδικότερα ο κανονισμός 1370/2007, δεν διευθετεί το ζήτημα της πρόσληψης προσωπικού από επιχείρηση μεταφορών, η οποία βρίσκεται υπό καθεστώς εκκαθάρισης ή αναδιάρθρωσης». Ο κανονισμός (Ε.Κ.) αριθ. 1370/2007 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 23ης Οκτωβρίου 2007, ορίζει τους όρους εκχώρησης των γραμμών για δημόσιες επιβατικές σιδηροδρομικές και οδικές μεταφορές.

Από την άλλη πλευρά, παρά την επικείμενη προκήρυξη των εκλογών, η κυβέρνηση φέρεται να προωθεί την προκήρυξη του έργου τηλεματικής του ΟΑΣΘ, ύψους 40 εκατ. ευρώ. Η προκήρυξη του έργου, σύμφωνα με τον γ.γ. Ψηφιακής Πολιτικής Στέλιο Ράλλη, έχει προωθηθεί στις Αρχές της Ε.Ε. προκειμένου να προχωρήσει ο διαγωνισμός. «Νέα ψηφιακή εποχή για ΟΑΣΘ και επιβατικό κοινό στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα απεστάλη για δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα της Ε.E. η διακήρυξη ηλ/κού ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού για το έργο “Ψηφιακός Μετασχηματισμός, Τηλεματική και Ενιαίο Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου ΟΑΣΘ”», ανέφερε σε δημοσίευσή του ο κ. Ράλλης στην υπηρεσία Twitter. Για το συγκεκριμένο έργο έχουν εκφραστεί πολλές αντιδράσεις τόσο για το υπέρογκο του προϋπολογισμού του, όσο και για τις αδιαφανείς διαδικασίες που έχουν επιλεγεί από την κυβέρνηση για την προώθησή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή