Παραμένουν ανοιχτές διαφορές στην Creta Farms

Παραμένουν ανοιχτές διαφορές στην Creta Farms

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εκκρεμότητα θα παραμείνουν οι ανοιχτές διαφορές ανάμεσα στον Μάνο και τον Κωνσταντίνο Δομαζάκη, καθώς η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Creta Farms που έχει προγραμματισθεί για σήμερα το μεσημέρι στην έδρα της εταιρείας στο Ρέθυμνο, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αναβληθεί. Ο κ. Κ. Δομαζάκης αναμένεται να ζητήσει αναβολή της γενικής συνέλευσης, αίτημα που θα γίνει δεκτό καθώς κατέχει περί το 41% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Την αναβολή, πάντως, φέρεται να επιθυμούν και οι πιστώτριες τράπεζες.

Παράλληλα, σε εκκρεμότητα παραμένει και το θέμα του πορίσματος της PwC για το επίμαχο ζήτημα των 11,6 εκατ. ευρώ, ποσό που ο κ. Κ. Δομαζάκης ισχυρίζεται ότι δάνεισε την Creta Farms και τελικά δεν του επεστράφη. Πρόκειται άλλωστε για το θέμα που αποτέλεσε τη θρυαλλίδα των δραματικών εξελίξεων στην κρητική αλλαντοβιομηχανία. Το εν λόγω πόρισμα, τα ευρήματα του οποίου αποτελούσαν ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της σημερινής συνέλευσης, δεν έχει ολοκληρωθεί.

Ο κ. Κώστας Δομαζάκης υποστηρίζει ότι πρέπει να γίνει ένας πολύ μεγαλύτερος έλεγχος στην εταιρεία, καθώς και αλλαγές προσώπων στη διοίκηση της Creta Farms. Ο ίδιος, πάντως, αντιτίθεται στο ενδεχόμενο να τοποθετηθούν στη διοίκηση κάποια πρόσωπα που θα είχαν την αποδοχή των τραπεζών, υποστηρίζοντας ότι όποτε έχει συμβεί αυτό, η κατάληξη δεν ήταν θετική.

Με τις ημέρες, ωστόσο, να περνούν υπό αυτές τις συνθήκες, η διαμάχη μεταξύ των δύο αδερφών και βασικών μετόχων της Creta Farms μοιάζει πλέον με ανοιχτή πληγή. Αν και η Creta Farms διατηρούσε τουλάχιστον μέχρι και τον Απρίλιο ηγετικά μερίδια στην αγορά, τις προηγούμενες εβδομάδες αντιμετώπισε πρόβλημα ρευστότητας, καθώς οι πιστώτριες τράπεζες για κάποιες ημέρες διέκοψαν ορισμένες γραμμές πίστωσης με συνέπεια κάποιες επιταγές να σφραγιστούν. Το θέμα, σύμφωνα με υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη της εταιρείας, έχει διευθετηθεί, αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι δεν θα εμφανιστεί ξανά.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι ότι στην ιστοσελίδα της εισηγμένης έχουν αναρτηθεί τρία σχέδια αποφάσεων επί των θεμάτων της γενικής συνέλευσης, η οποία, όπως προαναφέρθηκε, μάλλον δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα. Το ένα είναι του διοικητικού συμβουλίου, το άλλο του κ. Κ. Δομαζάκη, ενώ υπάρχει και ένα τρίτο με σχόλια του σημερινού προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Μ. Δομαζάκη. Για παράδειγμα, ο Κ. Δομαζάκης ζητεί να ανακληθεί η τοποθέτηση στο διοικητικό συμβούλιο του Π. Μαραβελάκη, υποστηρίζοντας ότι στερείται γνώσεων και εμπειρίας που σχετίζονται με το αντικείμενο της Creta Farms και προτείνει να αντικατασταθεί από τον δικηγόρο Αλ. Δημητρακόπουλο. Επίσης, σε άλλο σημείο υποστηρίζει ότι έχει παρέλθει άπρακτη η προθεσμία του ενός μηνός που είχε θέσει στο διοικητικό συμβούλιο, προκειμένου αυτό να ενημερώσει για την περιουσιακή κατάσταση της εταιρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή