Αναβολές των Γ.Σ. της Euromedica ζητεί η πλευρά Θ. Λιακουνάκου

Αναβολές των Γ.Σ. της Euromedica ζητεί η πλευρά Θ. Λιακουνάκου

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αναβολή της χθεσινής έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της Euromedica, που η ίδια είχε προκαλέσει, ζήτησε και πήρε η πλευρά του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου. Το ίδιο αναμένεται να πράξει και για την προγραμματισμένη για σήμερα Σάββατο δεύτερη έκτακτη γενική συνέλευση που έχει ζητήσει η «αντίπαλη» πλευρά, αυτή της Farallon Capital. Τα δύο στρατόπεδα μάχονται για τον έλεγχο της Euromedica, με αυτό του κ. Θ. Λιακουνάκου να έχει απολέσει όμως ερείσματα μετά την τοποθέτηση ειδικής διαχείρισης στην άλλη του εισηγμένη, την Axon Συμμετοχών, μέσω της οποίας έλεγχε το 47,6% της Euromedica. Ομως η σημερινή διοίκηση στην οποία συμμετέχει ως πρόεδρος του διοικητικού συμβούλιου ο γιος του επιχειρηματία, Νικόλαος Λιακουνάκος, ελέγχεται αυτονόητα από αυτόν.

Ετσι η συγκληθείσα για σήμερα γενική συνέλευση, που ζήτησε η Farallon, η οποία κατέχει το 17,5% της Euromedica και 200 εκατ. δανείων της, έχει ως θέμα το αίτημα της Farallon να αλλάξει τόσο η διοίκηση όσο και η επιτροπή ελέγχου. Ωστόσο αναμένεται να ζητηθεί αναβολή και γι’ αυτήν. Κύκλοι με ενδελεχή γνώση των όσων συμβαίνουν στη Euromedica αναφέρουν πως ο ιδρυτής της, Θ. Λιακουνάκος, αναζητεί νομική διέξοδο ώστε να μην εκπροσωπήσει την Axon η ειδική διαχειρίστρια που έχει τοποθετηθεί εκεί από τις τράπεζες και άλλους δανειστές, οι οποίοι επιδιώκουν την ανάκτηση απαιτήσεών τους ύψους 417,226 εκατομμυρίων ευρώ. Ομως εκτιμάται ως μάλλον δύσκολο κάτι τέτοιο να συμβεί. Αλλωστε η κ. Σοφία Αμανατίδου, ειδική διαχειρίστρια της εταιρείας Αxon Συμμετοχών, που διορίστηκε με απόφαση δικαστηρίου, με επιστολή της ενημέρωσε τη Euromedica πως ελέγχει 10.390.881 μετοχές μετά ψήφου της Euromedica Α.Ε. και ότι το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου της Αxon στη γενική συνέλευση της Euromedica κατήλθε από το 47,62% στο μηδέν.

Σημειώνεται πως η πλευρά Θ. Λιακουνάκου έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, καταθέσει αίτηση ανάκλησης της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου για την τοποθέτηση ειδικού διαχειριστή στην Axon, η οποία θα συζητηθεί στις 23 Σεπτεμβρίου.

Πάντως, μικρομέτοχοι και εκπρόσωποι θεσμικών επενδυτών στην εισηγμένη Euromedica σχολίαζαν με σκωπτικότητα χθες, μετά την αναβολή για τα τέλη του τρέχοντος μηνός της έκτακτης γενικής συνέλευσης που προκάλεσε η πλευρά Θ. Λιακουνάκου με θέμα την αύξηση κεφαλαίου κατά 60 εκατομμύρια, πως «αν και στο σχετικό ενημερωτικό του αιτήματος γινόταν επίκληση της ανάγκης να πληρωθούν 4,5 εκατ. στους εργαζομένους χθες, το ζήτημα μάλλον “παραγνωρίστηκε”».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή