Καινοτόμες ιδέες στην ελληνική περιφέρεια αναζητεί το Orange Grove

Καινοτόμες ιδέες στην ελληνική περιφέρεια αναζητεί το Orange Grove

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευκαιρίες σε νέους επιχειρηματίες στην επαρχία θα δώσει τα επόμενα χρόνια η θερμοκοιτίδα startup επιχειρήσεων Orange Grove, διαβλέποντας το ταλέντο αλλά και τις ανάγκες για τη δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων και εκτός Αθηνών. Εμφαση θα δοθεί σε πόλεις με παρουσία ακαδημαϊκών ιδρυμάτων αλλά και με μεγάλο νεανικό πληθυσμό που επιθυμούν να εισέλθουν στον κόσμο της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Με την Αθήνα να προσφέρει ήδη δυνατότητες στήριξης σε startups, το Orange Grove επιδιώκει σταδιακά να καταστήσει τα προγράμματά του προσβάσιμα και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Παράλληλα, τα επόμενα χρόνια θα παράσχει υπηρεσίες ακόμη και σε τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης και των οποίων η επιχειρηματική δραστηριότητα ή η ιδέα τους είναι καινοτόμες. Την αναβάθμισή του Οrange Grove καταδεικνύει επίσης και η παροχή καλύτερης διασύνδεσης των νέων καινοτόμων επιχειρήσεων, των πανεπιστημίων και της πολιτείας τόσο μεταξύ τους όσο και με αντίστοιχους συνεργάτες διεθνώς. Επίσης θα δοθεί βάρος και στη στήριξη επιχειρηματικών ιδεών που θέτουν στο επίκεντρο τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Οι νέοι στόχοι του Orange Grove παρουσιάστηκαν χθες από τον πρέσβη της Ολλανδίας στην Ελλάδα Κάσπαρ Βέλντκαμπ. Η θερμοκοιτίδα του Orange Grove αποτελεί πρωτοβουλία της ολλανδικής πρεσβείας στην Ελλάδα, μετράει ήδη έξι χρόνια ζωής στην Αθήνα, ενώ το 2017 επεκτάθηκε και στην Πάτρα. Μεταξύ άλλων, σκοπός του είναι να φέρει σε επαφή τους νέους επιχειρηματίες που επιθυμούν να υλοποιήσουν την ιδέα τους με ένα διεθνές δίκτυο συμβούλων, μεντόρων και εκπαιδευτών, διευκολύνοντας και την πρόσβασή τους σε χρηματοδότηση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Βέλντκαμπ επεσήμανε ότι το Orange Grove ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από 6 χρόνια, με στόχο την ανάσχεση του brain drain, εν μέσω μιας κρίσιμης περιόδου για την ελληνική οικονομία. Ο ίδιος τόνισε ότι η οικονομική ανάκαμψη της χώρας θα επανέλθει και με δράσεις που στηρίζουν την καινοτομία αλλά και τη νέα επιχειρηματικότητα.

Σημειώνεται ότι την περίοδο 2013-2019 περισσότερες από 180 επιχειρηματικές ιδέες από όλους τους τομείς της οικονομίας έχουν υποστηριχθεί από το Orange Grove, μέσα από δέκα προγράμματα incubation και δύο acceleration, με συμμετοχές σε σεμινάρια, εργαστήρια, συμβουλευτική και συζητήσεις με στελέχη επιχειρήσεων και ειδικούς στον τομέα τους, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Σε μια δύσκολη περίοδο για την ελληνική επιχειρηματικότητα, όπου αρκετές επιχειρήσεις διέκοπταν τη λειτουργία τους, το 21% των εταιρειών του Orange Grove έχει κατορθώσει να καταγράψει έσοδα περίπου 700.000 ευρώ, ενώ το διάστημα αυτό δημιουργήθηκαν περίπου 140 νέες θέσεις εργασίας, πλήρους και μερικής απασχόλησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή