Σε διπλασιασμό εσόδων στοχεύει η SoftOne

Σε διπλασιασμό εσόδων στοχεύει η SoftOne

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον διπλασιασμό των μεγεθών της στοχεύει φέτος η SoftOne. Η εταιρεία λογισμικού, σύμφωνα με τη διοίκησή της, προσδοκά σε έσοδα, κατά τη φετινή χρήση, 20 εκατ. ευρώ, έναντι 10 εκατ. ευρώ το 2018. Παράλληλα, η εταιρεία θα παρουσιάσει λειτουργικά κέρδη EBITDA 4,5 εκατ. ευρώ, εξαιρουμένων των έκτακτων χρεώσεων που συνδέονται με τις εξαγορές άλλων εταιρειών.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της επιχείρησης, στη δυναμική αυτή ανάπτυξη συμβάλλουν, εκτός από την οργανική ανάπτυξη των μεγεθών της εταιρείας, οι πρόσφατα εξαγορασθείσες επιχειρήσεις Unisoft και Prosvasis. Οπως υποστηρίζει η διοίκηση της SoftOne, τα δύο νέα αποκτήματα θα προσφέρουν στην εταιρεία έσοδα άνω των 8 εκατ. ευρώ στη φετινή χρήση. Συνυπολογιζόμενα τα έσοδα της μητρικής εταιρείας, τα συνολικά έσοδα του ομίλου για φέτος εκτιμώνται ότι θα ανέλθουν σε 20 εκατ. ευρώ. Από την άλλη πλευρά τα λειτουργικά κέρδη EBITDA θα ανέλθουν σε 4,5 εκατ. ευρώ, εξαιρουμένων των δαπανών για τις έκτακτες δαπάνες που βαρύνουν μεταξύ άλλων και τις εξαγορές των Prosvasis και Unisoft. Οι δαπάνες αυτές αναφέρθηκαν σε 1,5 εκατ. ευρώ.

Σε διπλασιασμό εσόδων στοχεύει η SoftOne-1

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της SoftOne, Αντώνη Κυριαζή, οι δύο εταιρείες θα παραμείνουν ως ανεξάρτητα brand names καθώς είναι ιδιαιτέρως γνωστά και επιτυχημένα στην ελληνική αγορά. H Prosvasis εξειδικεύεται στην παροχή λύσεων λογισμικού και υπηρεσιών εκπαίδευσης για λογιστικά και φοροτεχνικά γραφεία. Η Unisoft είναι η ιστορική εταιρεία επιχειρηματικού λογισμικού, η οποία στην υπερτριακονταετή πορεία της, αφού πέρασε μετοχικά από τον όμιλο Altec και στη συνέχεια στις πιστώτριες τράπεζες της Altec, κατέληξε στους αρχικούς ιδρυτές της και στον όμιλο Olympia. Η προσθήκη αυτή των δύο επιχειρήσεων αναμένεται να υπερδιπλασιάσει το προσωπικό και τους πελάτες της SoftOne. «Yλοποιήσαμε ένα φιλόδοξο πλάνο επενδύσεων που έφερε κάτω από τη στέγη της SoftOne δύο από τους πλέον αναγνωρισμένους παρόχους λογισμικού, οι οποίοι συμπληρώνουν ιδανικά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας», είπε ο κ. Κυριαζής.

Με τις προαναφερόμενες εξαγορές η SoftOne ολοκλήρωσε τον κύκλο ανάπτυξης μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, η εταιρεία παραμένει ανοικτή για τυχόν επενδυτικές ευκαιρίες εντός της χώρας. Αφησε ωστόσο να εννοηθεί ότι στο εξής θα εστιάσει στις αγορές του εξωτερικού. «Εφαρμόζοντας με συνέπεια τη στρατηγική μας, κάνουμε σταθερά βήματα για την επίτευξη του στόχου μας: την καθιέρωση της SoftOne σε μία από τις ηγέτιδες εταιρείες ανάπτυξης business software στην ευρύτερη αγορά της ΝΑ Ευρώπης», τόνισε ο κ. Κυριαζής.

Η εταιρεία ήδη έχει δημιουργήσει δραστηριότητες σε Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία, απ’ όπου φέτος θα προέλθει το 15% των εσόδων (3 εκατ. ευρώ). Στόχος είναι η περαιτέρω επέκταση τόσο στη βαλκανική χερσόνησο (Αλβανία, Σκόπια, Σερβία), όσο και σε άλλες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, όπως π.χ. στην Πολωνία. Προς αυτή την κατεύθυνση η εταιρεία στηρίζεται και στον βασικό της μέτοχο, τον όμιλος Olympia, ο οποίος ελέγχει το 34% των μετοχών της εταιρείας λογισμικού. Ο όμιλος Olympia υπενθυμίζεται ότι διαθέτει ισχυρή παρουσία στην αγορά της Πολωνίας, ελέγχοντας τη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της χώρας, την Play.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή