Δέκα χρόνια δράσης του συμβουλίου του ΣΕΒ για τη βιώσιμη ανάπτυξη

Δέκα χρόνια δράσης του συμβουλίου του ΣΕΒ για τη βιώσιμη ανάπτυξη

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δέκα χρόνια δράσης έκλεισε φέτος το συμβούλιο του ΣΕΒ για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Ο πρωτοπόρος φορέας που ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2008 και εισήγαγε εγκαίρως στον δημόσιο διάλογο της χώρας θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, η περιβαλλοντική νομοθεσία, η κυκλική οικονομία, οι 17 στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ, γιόρτασε την περασμένη Τρίτη τα 10 χρόνια δράσης του. Στην επετειακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΣΕΒ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του πολιτικού, επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού κόσμου και κεντρικό ομιλητή τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, το συμβούλιο ΣΕΒ για τη βιώσιμη ανάπτυξη κατέγραψε τις σημαντικότερες στιγμές στην πορεία του, αναδεικνύοντας παράλληλα τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης στη χώρα μας. Τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης ήταν ο ιδρυτικός πρόεδρος του συμβουλίου κ. Ευθύμιος

Ο. Βιδάλης, ο οποίος ανακηρύχθηκε σε επίτιμο πρόεδρο. «Θεωρώ αυτή την τιμητική αναγνώριση σαν μια επιβράβευση της συλλογικής προσπάθειας που ξεκινήσαμε το φθινόπωρο του 2008, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση τόσο των επιχειρήσεων όσο και της κοινωνίας, για την προσέγγιση και επίλυση των κρίσιμων προκλήσεων της βιώσιμης ανάπτυξης», δήλωσε ο κ. Βιδάλης, αφού ευχαρίστησε τη γενική συνέλευση του συμβουλίου για την τιμή που του έκαναν. «Είμαι πραγματικά πολύ ευτυχής που το συμβούλιο συνεχίζει σε αυτόν τον δρόμο και βελτιώνει τη διαδικασία του κοινωνικού διαλόγου, σε μια εποχή που η κοινωνία και οι επιχειρήσεις κατανοούν την ανάγκη για βιώσιμη ανάπτυξη, δημιουργώντας καλύτερες προοπτικές για τις επόμενες γενιές», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Τη δέσμευση του συμβουλίου να συνεχίσει να ενθαρρύνει και να εκπροσωπεί στον δημόσιο διάλογο τις επιχειρήσεις που θέλουν, μπορούν και πρέπει να στηρίζουν την προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου της βιώσιμης ανάπτυξης στη χώρα, εξέφρασε στην ομιλία του ο πρόεδρος του συμβουλίου Γιάννης Πανιάρας. Με τέσσερις προϋποθέσεις συνέδεσε την επίτευξη του στόχου βιώσιμης ανάπτυξης ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, επισημαίνοντας ως ιδιαιτέρως σημαντική την παρούσα συγκυρία υπό το πρίσμα της κλιματικής αλλαγής καθώς, όπως είπε, οι πολιτικές αντιμετώπισης καθυστερούν, με αποτέλεσμα να γίνεται πλέον λόγος για κλιματική κρίση. Ως προς τις προϋποθέσεις ο κ. Στουρνάρας ανέφερε την κυκλική οικονομία, τον ενεργειακό μετασχηματισμό, την περιβαλλοντική προστασία και τη δημιουργία αξίας για την κοινωνία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή