ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μέρισμα 0,46 ευρώ ανά μετοχή αποφάσισε η Γ.Σ. του ΟΤΕ

Μέρισμα 0,46 ευρώ ανά μετοχή αποφάσισε η Γ.Σ. του  ΟΤΕ

Τη διανομή μερίσματος ύψους άνω των 0,46 ευρώ ανά μετοχή θα διανείμει ο ΟΤΕ για τα κέρδη της χρήσης του 2018. Οι μέτοχοι της εταιρείας ενέκριναν χθες, κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης, την πρόταση της διοίκησης του ομίλου για διανομή κερδών 0,46 ευρώ ανά μετοχή.

Το μέρισμα θα είναι υψηλότερο από 0,46 ευρώ, αφού στις ίδιες μετοχές που κατέχει ο όμιλος δεν θα διανεμηθεί μέρισμα. Το ποσό που αντιστοιχεί στις ίδιες μετοχές θα διανεμηθεί αναλογικά στους λοιπούς μετόχους.  Η ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος θα είναι η Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019 και ημερομηνία προσδιορισμού δικαιούχων (record date) θα είναι η Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019. Η ημερομηνία έναρξης καταβολής του μερίσματος θα είναι η Τετάρτη 10 Ιουλίου.

Οι μέτοχοι της εταιρείας εξέλεξαν και το νέο διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης. Το νέο συμβούλιο είναι δεκαμελές, με τα έξι μέλη να προέρχονται από τον βασικό μέτοχο (Deutsche Telekom), δύο ανεξάρτητα μέλη και δύο εκτελεστικά μέλη. Ο βασικός μέτοχος δεν επέτρεψε για άλλη μία φορά στην Amber Capital να ορίσει μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού. Αντίθετα, πρότεινε ως ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος τον κ. Εέλκο Μπολκ, πρώην στέλεχος της ολλανδικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών KPN. Ο Ολλανδός κ. Μπολκ ανέλαβε τη θέση του αντιπροέδρου στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ.

Μιλώντας προς τους μετόχους του Οργανισμού ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, αφού χαρακτήρισε ιδιαίτερα ικανοποιητική την πορεία του ομίλου μέσα στο 2018, αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεχούς αλλαγής που επιφέρει η τεχνολογία. Ο πρόεδρος του ΟΤΕ εστιάστηκε στις αιφνίδιες αλλαγές (discruptions) στην αγορά και στα επιχειρησιακά μοντέλα λόγω τεχνολογίας. «Το disruption συνδέεται άμεσα με τον πελάτη της νέας ψηφιακής εποχής. Τον συν-διαμορφώνει. Αυτός ο “νέος” πελάτης τα θέλει όλα εύκολα, γρήγορα και απλά, και βέβαια, ψηφιακά… Τo disruption και ο “νέος” πελάτης επιβάλλουν την αλλαγή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαμάζ. Πρόσθεσε, δε, ότι ο ΟΤΕ για να επιβιώσει πρέπει να αλλάξει, να αναπτυχθεί και να θωρακιστεί στον νέο αυτό κόσμο. «Αυτές οι αλλαγές δεν θα έρθουν εύκολα. Προτιμούμε όμως να αλλάξουμε με τους δικούς μας όρους, παρά να μας αναγκάσουν οι καταστάσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο 2019, ο κ. Τσαμάζ είπε ότι θα υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη των ευρυζωνικών υπηρεσιών, κυρίως μέσω των υποδομών οπτικών ινών και την αξιοποίηση των άριστων δικτυακών υποδομών του ομίλου. «Επενδύουμε στις υποδομές του μέλλοντος», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η φετινή χρονιά θα είναι ο πρώτος χρόνος πλήρους ανάπτυξης υποδομής fiber-to-the-home (FTTH). Στόχος του ομίλου είναι η κάλυψη περίπου 150.000 νοικοκυριών έως το τέλος του έτους και σταδιακά ενός εκατ. νοικοκυριών και επιχειρήσεων μέχρι το 2022.