Στην αγορά της Πορτογαλίας εισέρχεται η Stoiximan

Στην αγορά της Πορτογαλίας εισέρχεται η Stoiximan

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αγορά της Πορτογαλίας ξεκίνησε να δραστηριοποιείται η εταιρεία τυχερών παιγνίων GML Interactive, γνωστότερη ως Stoiximan. H εταιρεία απέκτησε πρόσφατα την 8η κατά σειράν άδεια διαδικτυακού στοιχήματος που διέθεσε η πορτογαλική κυβέρνηση από το 2015 μέχρι σήμερα, όπου ο συγκεκριμένος κλάδος τυχερών παιγνίων της χώρας λειτουργεί υπό όρους ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με τα στελέχη της Stoiximan, η εταιρεία θα διεκδικήσει μία από τις τρεις πρώτες θέσεις στη συγκεκριμένη αγορά, μέχρι το 2021. Η Πορτογαλία είναι η 6η κατά σειράν αγορά όπου δραστηριοποιείται η Stoiximan. Εχει προηγηθεί η Ελλάδα (2013), η Κύπρος (2015), η Ρουμανία (2017), η Αυστρία  και η Γερμανία (2018). Στις χώρες εκτός Ελλάδας και Κύπρου η εταιρεία δραστηριοποιείται με τον εμπορική ονομασία Betano.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Stoiximan το 2018 η εταιρεία είχε ακαθάριστα έσοδα (Gross Gaming Revenue, GGR) ύψους 200 εκατ. ευρώ. Eξ αυτών η συντριπτική πλειονότητα, 165 εκατ. ευρώ, προήλθε από την ελληνική αγορά, όπου θεωρείται η αδιαμφισβήτητα Νο 1 εταιρεία. Για το 2019 ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της εταιρείας, Γιώργος Δασκαλάκης, προέβλεψε (οργανική) ανάπτυξη των ακαθάριστων εσόδων της τάξης του 20%. Αν σε αυτήν προστεθούν τα έσοδα της Πορτογαλίας, τότε η αύξηση θα κυμανθεί μεταξύ 25%-30%.

Μιλώντας χθες στους δημοσιογράφους η διοίκηση της Stoiximan ανέφερε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε έντονα ανοδική πορεία. Εχει προσθέσει πάνω από 100 εργαζομένους τους τελευταίους οκτώ μήνες και πλέον απασχολεί πάνω από 600 άτομα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μάλιστα, η επιχείρηση κατάφερε να προσελκύσει εργασιακά περισσότερο από 20 νέους (Ελληνες και ξένους) υψηλής κατάρτισης από το εξωτερικό.

Ο κ.  Δασκαλάκης, ερωτηθείς σχετικά με την πορεία της εξαγοράς του 51% της GML Interactive από τον ΟΠΑΠ, απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο. Τα στελέχη της εταιρείας ωστόσο απέδωσαν την καθυστέρηση στην έγκριση της σχετικής απόφασης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στην αλλαγή της σύνθεσης της Επιτροπής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή