Ελλειμματική στο τροχαίο υλικό η ΓΑΙΑΟΣΕ

Ελλειμματική στο τροχαίο υλικό η ΓΑΙΑΟΣΕ

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eλλειμματική είναι η διαχείριση του τροχαίου υλικού από τη ΓΑΙΑΟΣΕ για το 2019. Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, βάσει της οποίας εγκρίνεται το ετήσιο πρόγραμμα διαχείρισης του στόλου τροχαίου υλικού για τη φετινή χρονιά, η εταιρεία θα έχει έλλειμμα από τη διαχείριση του τροχαίου υλικού της τάξης των 3 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, η εταιρεία αναμένεται να έχει έσοδα 14,9 εκατ. ευρώ και έξοδα 17,8 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα προέρχονται σχεδόν αποκλειστικά από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τις μισθώσεις τροχαίου υλικού. Η τελευταία θα μισθώσει περίπου 1.160 μονάδες τροχαίου υλικού (μηχανές, βαγόνια, πλατφόρμες κ.λπ.) αποφέροντας έσοδα στην κρατική εταιρεία 14 εκατ. ευρώ. Οι παραχωρήσεις σε τρίτους (Rail Cargo) τροχαίου υλικού δεν θα ξεπεράσουν φέτος τις 200.000 ευρώ. Επιπλέον 700.000 ευρώ έσοδα εκτιμάται ότι θα προέλθουν από την εκποίηση τροχαίου υλικού (σκραπ).

Από την άλλη πλευρά η ΓΑΙΑΟΣΕ θα έχει έξοδα 17,8 εκατ. ευρώ εκ των οποίων η συντριπτική πλειονότητα αφορά ανατάξεις τροχαίου υλικού. Η εταιρεία στοχεύει φέτος στην ανάταξη άνω των 400 οχημάτων σιδηροδρόμου με προϋπολογιζόμενο κόστος 16,5 εκατ. ευρώ. Από το ποσό αυτό, περίπου 10 εκατ. ευρώ αφορούν υλικό που πρέπει να αναταχθεί φέτος και τα υπόλοιπα 6,5 εκατ. ευρώ τροχαίο υλικό που έπρεπε να είχε αναταχθεί τα προηγούμενα έτη.

Ως ανάταξη θεωρείται η βαριά συντήρηση ή/και η μετατροπή οχημάτων για άλλες χρήσεις. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται μια σειρά επεμβάσεων σε κλειστά βαγόνια φορτίου που θα μετατραπούν σε πλατφόρμες, προκειμένου να μεταφέρουν εμπορευματοκιβώτια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή