Σε Edison και ΕΛΠΕ πέρασε ο πλήρης έλεγχος της Elpedison

Σε Edison και ΕΛΠΕ πέρασε ο πλήρης έλεγχος της Elpedison

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα χέρια της ιταλικής Edison και των ΕΛΠΕ περνάει οριστικά ο πλήρης έλεγχος της Elpedison, μετά και το επίσημο κλείσιμο του deal για την εξαγορά των συμμετοχών της εταιρείας «Ελληνική Ενέργεια & Ανάπτυξη» (θυγατρική της «Ελλάκτωρ») και της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, έναντι τιμήματος 20 εκατ. ευρώ. Με την ολοκλήρωση της εν λόγω συναλλαγής, η οποία, όπως ανακοίνωσε η Edison, θα γίνει μετά την εξασφάλιση των αναγκαίων εγκρίσεων, τα δύο μέρη (Edison και ΕΛΠΕ) αυξάνουν την ισότιμη συμμετοχή τους στο 100% στην ελληνοϊταλική κοινοπραξία.

Το μερίδιο της «Ελλάκτωρ», 22,73% του μετοχικού κεφαλαίου, πωλήθηκε έναντι 18.775.336 ευρώ, με το υπόλοιπο να αφορά το μερίδιο της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.

Η συναλλαγή εντάσσεται στη στρατηγική παγίωση της θέσης της Edison στην ελληνική αγορά ενέργειας, όπου αναμένονται σημαντικές εξελίξεις ενόψει της επικείμενης υιοθέτησης του ευρωπαϊκού target model και της σταδιακής απανθρακοποίησης της ηλεκτροπαραγωγής, αναφέρει η ιταλική εταιρεία στη σχετική ανακοίνωσή της. Η «Ελλάκτωρ» από την πλευρά της συνέδεσε την πώληση του μεριδίου της στην Elpedison με τη στρατηγική της για επικέντρωση στις κύριες δραστηριότητες του ομίλου και αξιοποίησης μη βασικών συμμετοχών και παγίων. «Σταθερά και μεθοδικά προχωρούμε στην υλοποίηση της στρατηγικής που παρουσιάσαμε περίπου πριν από ένα χρόνο στους μετόχους μας στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης.

Αξιοποιώντας με αποδοτικό τρόπο μη βασικές συμμετοχές και πάγια, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για περαιτέρω επικέντρωση στις κύριες δραστηριότητες του ομίλου και για ενίσχυση της παρουσίας μας σε κλάδους στους οποίους η “Ελλάκτωρ” έχει ηγετική θέση. Κατά αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνουμε τη συγκέντρωση των διαθέσιμων πόρων και της αδιάσπαστης προσοχής μας σε δραστηριότητες που συμβάλλουν τα μέγιστα στην παραγωγή αξίας για τους μετόχους του ομίλου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της «Ελλάκτωρ» Αναστάσιος Καλλιτσάντσης. Να σημειωθεί ότι η Elpedison διαθέτει δύο σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση φυσικού αερίου στη Θίσβη Βοιωτίας και στη Θεσσαλονίκη, εγκατεστημένης ισχύος 820 MW, ενώ το πελατολόγιό της στην προμήθεια αριθμεί περί τους 150.000 καταναλωτές. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή