Περιορισμένη άνοδος κατά 0,23% στο Χρηματιστήριο

Περιορισμένη άνοδος κατά 0,23% στο Χρηματιστήριο

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μικρά κέρδη έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, η οποία χαρακτηρίστηκε από έντονη νευρικότητα.

Ανέκαμψε η μετοχή της ΔΕΗ (+3,01%), μετά τη μεγάλη πτώση της Πέμπτης κατά 17,32%. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 838,72 μονάδες, σημειώνοντας μικρή άνοδο 0,23%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 824,68 μονάδες (-1,45%).

Σε εβδομαδιαία βάση, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,02%, από τις αρχές Ιουνίου παρουσιάζει άνοδο σε ποσοστό 1,02%, ενώ από τις αρχές του έτους καταγράφει συνολικά κέρδη σε ποσοστό 36,76%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 106,224 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 41.320.833 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,36%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,67%.

Με τον Γενικό Δείκτη να κινείται πτωτικά σε εβδομαδιαία βάση και τη ΔΕΗ να βρίσκεται στο επίκεντρο ολοκληρώθηκε η χρηματιστηριακή εβδομάδα, στην οποία διατηρήθηκαν τα κεκτημένα των προηγούμενων εβδομάδων αλλά και η επαφή με τα πρόσφατα υψηλά, όπως σημειώνει ο Μάνος Χατζηδάκης της Beta Securities.

Η σταθεροποίηση των συναλλαγών πάνω από τα 80 εκατ. ευρώ στις μέσες ημερήσιες συναλλαγές για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα έχει συντελέσει στην ομαλή απορρόφηση των κραδασμών από την κατοχύρωση κερδών μετά το πολύμηνο ράλι, που βαδίζει προς τον έκτο συνεχόμενο ανοδικό μήνα.

Οι γεωπολιτικές αναταράξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου περιόρισαν τον αγοραστικό ενθουσιασμό και, σε συνδυασμό με την αρνητική ειδησεογραφία που αφορούσε τη ΔΕΗ, έδωσαν περισσότερες αφορμές για αύξηση της προσφοράς.

Από την άλλη πλευρά, η υποχώρηση των spreads στα ελληνικά ομόλογα συνεχίστηκε, ανοίγοντας τον δρόμο για την πρώτη έκδοση ελληνικού ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης από ελληνική τράπεζα μετά το 2008.

Η επόμενη εβδομάδα εκτιμάται πως θα κινηθεί στο ίδιο μοτίβο, συγκεντρώνοντας δυνάμεις στο σφιχτό εύρος που έχει διαμορφωθεί πέριξ των περιοχών των πρόσφατων υψηλών έτους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή