Αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά Ι.Χ. η FlexCar

Αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά Ι.Χ. η FlexCar

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τα πρώτα της αμάξια να βρίσκονται ήδη στους δρόμους της Αθήνας, η FlexCar επιχειρεί να διευκολύνει τους Ελληνες να αποκτήσουν κάτι πολύ προσφιλές: το αυτοκίνητο. Η λύση που φιλοδοξεί να εισάγει για πρώτη φορά στην Ευρώπη η νεοφυής επιχείρηση αφορά τη μίσθωση αυτοκινήτου. Παρέχεται όμως η δυνατότητα σε ιδιώτες και επιχειρήσεις να αποκτήσουν το αυτοκίνητο που θέλουν για όσο καιρό το θέλουν, χωρίς καμία δέσμευση και χωρίς να υπάρχουν «κρυφές» χρεώσεις σε μια μορφή ευέλικτου  leasing. Οπως αναφέρει στην «Κ» ο CEO και ιδρυτής της FlexCar Κωνσταντίνος Δάβαρης, «διαθέτουμε στους καταναλωτές μας αυτοκίνητα πολύ καλής ποιότητας τα οποία προμηθευόμαστε μόνο από εισαγωγικές εταιρείες και μεγάλους εμπόρους. Αυτά, τα αγοράζουμε και στη συνέχεια τα παρέχουμε στους πελάτες μας. Ο καταναλωτής μέσα από την ιστοσελίδα μας μπορεί να επιλέξει εύκολα το αυτοκίνητο που ταιριάζει στις ανάγκες του και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες να το παραλάβει μέσα σε λίγες ημέρες». Προσθέτει δε ότι η εταιρεία καλύπτει όλο το πακέτο που αφορά τη φροντίδα του αυτοκινήτου, όπως τα τέλη κυκλοφορίας, τη μεικτή ασφάλεια, το service, τις επισκευές, τα ελαστικά αλλά και τα λάδια. «Ουσιαστικά καλύπτουμε τα πάντα εκτός από τη βενζίνη», αναφέρει ο κ. Δάβαρης.

Ο ίδιος σπεύδει να τονίσει ότι η FlexCar δεν είναι μία εταιρεία που σκοπεύει να αλλάξει το παραδοσιακό leasing, αλλά προσφέρει μία πρακτική λύση σε όποιον ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει ή να αποκτήσει αυτοκίνητο. «Στο παραδοσιακό leasing υπάρχουν κλειστά συμβόλαια τετραετίας ή πενταετίας με ρήτρες αλλά και με πολύ υψηλό κόστος πρόωρης αποχώρησης από το συμβόλαιο. Παράλληλα, οι προκαταβολές για την απόκτησή τους είναι υψηλές». Η εταιρεία λοιπόν προσφέρει «εξαιρετικά αυτοκίνητα με ελάχιστη προκαταβολή η οποία μπορεί να επιστραφεί. Δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να τα κρατήσουν για όσο καιρό θέλουν αλλά και να τα αλλάζουν εντελώς δωρεάν κάθε δύο χρόνια. Επίσης, μπορούν να αγοράζουν το όχημα που χρησιμοποιούν ανά πάσα στιγμή σε πολύ προσιτή τιμή για τα δεδομένα της αγοράς».

Την ιδέα για τον «εκσυγχρονισμό» του παραδοσιακού leasing αυτοκινήτων συνέλαβαν ο κ. Δάβαρης μαζί με τον Γιώργο Δεσύλλα, που ως φοιτητές του London School of Economics προσπαθούσαν να εντοπίσουν εκείνο το καινοτόμο προϊόν που θα έχει ως σημείο εκκίνησης την Ελλάδα και δυνατότητες επέκτασης στο εξωτερικό. Αυτό δείχνουν να το έχουν ήδη πετύχει, αφού η εταιρεία εκτός από την ελληνική αγορά έχει σχεδιάσει να εισέλθει και στις αγορές της Ιταλίας και της Κύπρου. Τον κορμό της επιχείρησης τον έστησαν το 2018, ενώ τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους άρχισαν να κυκλοφορούν τα πρώτα αυτοκίνητα που έχουν στον στόλο τους. «Καθημερινά καινούργια αυτοκίνητα θα βγουν στο δρόμο μέσω της FlexCar», επισημαίνει ο κ. Δάβαρης, διευκρινίζοντας ότι το επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας εμπεριέχει προκλήσεις. Αυτό συμβαίνει γιατί η χρηματοδότηση αποτελεί απαραίτητο μοχλό για την ανάπτυξή της, από την άποψη ότι αγοράζει τα αυτοκίνητα και στη συνέχεια τα διαθέτει στους πελάτες της. Δυναμική ώθηση στο όραμά της έδωσε και η πρόσφατη χρηματοδότηση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ που άντλησε η εταιρεία με τη συνεργασία δύο εγχώριων funds, των Venture Friends και του Uni.Fund. Πρόκειται άλλωστε για τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση που έχει αντλήσει ελληνική εταιρεία σε τέτοιο στάδιο ωριμότητας, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την ανάπτυξή της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή