Επενδύσεις 62 εκατ. ολοκλήρωσε η Grecotel

Επενδύσεις 62 εκατ. ολοκλήρωσε η Grecotel

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ανακαινισμένα συγκροτήματα «τρίτης γενιάς» σε Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδο, Χαλκιδική και Πελοπόννησο, εισέρχεται στην καρδιά της φετινής τουριστικής περιόδου ο όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη – Grecotel μετά την ολοκλήρωση επενδυτικού προγράμματος ύψους 62 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2018-2019. Περαιτέρω επενδύσεις προγραμματίζονται, σύμφωνα με πηγές της διοίκησης του ομίλου, και για την περίοδο 2019-2020. Τα τελευταία 14 χρόνια, η Grecotel έχει ήδη δαπανήσει συνολικά 475 εκατ. ευρώ, για επενδύσεις που αφορούν νεόδμητες μονάδες, ανακαινίσεις, επεκτάσεις και αναβαθμίσεις υφιστάμενων ξενοδοχείων, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Το άρτι ολοκληρωθέν πρόγραμμα των 62 εκατ. αφορά ριζικές ανακαινίσεις και επεκτάσεις σε πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα της περιφέρειας, όπως τα Corfu Imperial και Lux.Me Daphnila Bay στην Κέρκυρα, Pella Beach στη Χαλκιδική, Casa Marron (πρώην Lakopetra Beach) στην Αχαΐα, Lux.Me White Palace στο Ρέθυμνο και το Lux.Me Rhodos. Πρόκειται για ανακαινισμένα συγκροτήματα «τρίτης γενιάς», όπως τα χαρακτηρίζει ο όμιλος, που παράλληλα συνεχίζει το ευρύτατο πρόγραμμα ανακαίνισης στο Riviera Olympia & Aqua Park σε έκταση 1.900 στρεμμάτων, στην Κυλλήνη, όπου σε βάθος χρόνου έχουν ήδη δαπανηθεί 103 εκατ. ευρώ. Αυτό το mega resort, το οποίο εκτιμάται πως είναι το μεγαλύτερο ενιαίο πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα στη χώρα σε όρους έκτασης και φέτος συμπληρώνει 15 έτη λειτουργίας, «προικίστηκε» με 5 επιπλέον νέα θεματικά εστιατόρια και νέες υπηρεσίες στις εμβαδού 4.400 τ.μ. πισίνες αλλά και στην 2 χλμ. παραλία του συγκροτήματος.

Σύμφωνα με πηγές του ομίλου, κατά την περίοδο 2004-2018 πραγματοποιήθηκε αθροιστικά κύκλος εργασιών ύψους 2,25 δισ. ευρώ, ενώ η Grecotel κατέβαλε 340 εκατ. σε φόρους, 280 εκατ.  σε εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία και 680 εκατ. σε αμοιβές προσωπικού. Από τον όμιλο υπολογίζεται πως η δραστηριότητά του συνέβαλε επιπροσθέτως στις τοπικές οικονομίες με ποσό άνω του 1,7 δισ. ευρώ, κονδύλι (εξαιρουμένων των χρεώσεων των ξενοδοχείων) προερχόμενο αμιγώς από τη δαπάνη των πελατών του στις περιοχές που έχουν έδρα οι μονάδες του. Αναφερόμενη στο επενδυτικό πρόγραμμα του ομίλου και ειδικότερα σε αυτό του Riviera Olympia & Aqua Park, η διευθύνουσα σύμβουλος Μάρι Δασκαλαντωνάκη υπογραμμίζει πως «οι αυξημένες απαιτήσεις της υψηλού επιπέδου πελατείας μας επιβάλλουν γενναίες επενδυτικές κινήσεις, οι οποίες παράλληλα οφείλουν να διατηρούν το ύφος, τις ιδρυτικές αξίες και παρακαταθήκες του ομίλου. Ταυτόχρονα εξασφαλίζουμε value for money υπηρεσίες με επίκεντρο την ελληνική οικογένεια, που επιθυμεί μοναδικές εμπειρίες για τις διακοπές της. Διαρκής στόχος μας είναι το πάντρεμα της πολυτελούς εμπειρίας με την αυθεντικότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη ενός προορισμού» και « η στήριξη της πολυτελούς υποδομής φιλοξενίας στην ελληνική περιφέρεια που αποτελεί και τη ναυαρχίδα του τουρισμού της χώρας».

Η Grecotel στις 32 μονάδες που διαχειρίζεται έχει δυναμικότητα που αγγίζει τα 6.000 δωμάτια (12.800 κρεβάτια), τα οποία πραγματοποιούν 2.052.000 διανυκτερεύσεις ετησίως από 350.000 επισκέπτες, και απασχολεί 6.700 εργαζομένους. Σύμφωνα με την ICAP, κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των ξενοδοχειακών ομίλων της χώρας, ελέγχοντας το 4% της ελληνικής αγοράς. Οι 32 μονάδες βρίσκονται σε Κρήτη, Κέρκυρα, Μύκονο, Ρόδο, Κω, Αθήνα, Σούνιο, Πελοπόννησο, Χαλκιδική, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή