Αποχώρησε από τη Γ.Σ. της Creta Farms ο Κων. Δομαζάκης

Αποχώρησε από τη Γ.Σ. της Creta Farms ο Κων. Δομαζάκης

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηττημένος φαίνεται ότι βγαίνει ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης, ο ένας εκ των δύο μεγαλομετόχων της Creta Farms από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων που ο ίδιος προκάλεσε, καθώς οι εξουσιοδοτήσεις μικρότερων μετόχων που κατέθεσε δεν έγιναν δεκτές ως μη έγκυρες, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από τη διαδικασία, προβαίνοντας για μία ακόμη φορά σε βαρύτατες καταγγελίες κατά του αδελφού του Μάνου Δομαζάκη, προέδρου σήμερα και διευθύνοντος συμβούλου της Creta Farms. Ο Κ. Δομαζάκης, βεβαίως, εξακολουθεί να κρατά πάνω από το 40% των μετοχών της εταιρείας και μένει να δούμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματά του, όπως και αυτά των τραπεζών που καλούνται το επόμενο διάστημα να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις, προκειμένου να διασφαλίσουν τα χρήματά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γενική συνέλευση, η οποία ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 12 χθες το μεσημέρι, άρχισε τελικά στις 7 μ.μ. Ολο αυτό το διάστημα υπήρξε μεγάλη αντιπαράθεση ανάμεσα στους αδελφούς Δομαζάκη για την εγκυρότητα των εξουσιοδοτήσεων μικρομετόχων που προσκόμισε ο Κ. Δομαζάκης. Ο ίδιος τη Δευτέρα είχε αναφέρει ότι μικρομέτοχοι που κατέχουν αθροιστικά κάτω από το 8% της Creta Farms έχουν ταχθεί με το μέρος του.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο μετά την αποχώρησή του από τη γενική συνέλευση, ο Κ. Δομαζάκης κάνει λόγο για «σκηνικό που έστησαν ο Μανώλης Δομαζάκης και η ομάδα του ώστε να πετάξουν εκτός γενικής συνέλευσης 920.000 μετοχές επικαλούμενοι προσχηματικά ότι οι εξουσιοδοτήσεις δεν ήταν τάχα νόμιμες, παρόλο που αυτές είχαν κατατεθεί εγκαίρως τόσο σε ηλεκτρονική όσο και σε έγχαρτη μορφή».

Ο ίδιος επίσης κατήγγειλε ότι ο αδελφός του Μάνος «μέσω της EFG Monaco δρα από κοινού και συντονισμένα με τον μέτοχο και γαμπρό κ. Μπόνο αλλά και το fund CPB το οποίο ελέγχει ως ορκωτός το μέλος της επιτροπής Ελέγχου της Creta Farms κ. Παναγιώτης Βρουστούρης». Πρόκειται στην ουσία για τις καταγγελίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας περί «μετόχου -φαντάσματος», καταγγελίες τις οποίες ο Κ. Δομαζάκης ισχυρίζεται ότι έχει υποβάλει και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ο ίδιος ανέφερε, επίσης, ότι η διοίκηση της Creta Farms δεν κατέθεσε στη συνέλευση το πόρισμα της PwC. Βεβαίως, είναι άγνωστο εάν αυτό συνέβη μετά την αποχώρηση του Κ. Δομαζάκη από τη συνέλευση.

Καταλήγοντας αναφέρει πως «είναι προφανές ότι πλέον εφαρμόζονται μέθοδοι που δεν έχουν καμία σχέση με τη νομιμότητα, υπό την ανοχή των ελεγκτικών αρχών» και καλεί τις τράπεζες να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Με ενδιαφέρον αναμένονται η απάντηση του Μ. Δομαζάκη, ο οποίος έχει επιλέξει να τηρεί σιγήν ιχθύος, η στάση των πιστωτριών τραπεζών, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αλλά και της Δικαιοσύνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή