Αποχώρηση διευθυντικών στελεχών από το Four Seasons Astir Palace

Αποχώρηση διευθυντικών στελεχών από το Four Seasons Astir Palace

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς διευθύνοντα σύμβουλο αλλά και χωρίς γενικό διευθυντή βρίσκεται αυτή τη στιγμή το Four Seasons Astir Palace Hotel Athens. Ο Στέλιος Κουτσιβίτης, διευθύνων σύμβουλος της ιδιοκτήτριας του συγκροτήματος Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε. υπέβαλε την παραίτησή του, ενώ ο διευθυντής του ξενοδοχείου και κορυφαίο στέλεχος της Four Seasons, Σαμ Ιωαννίδης, θα αποχωρήσει από το ξενοδοχείο για να αναλάβει νέο συγκρότημα της αλυσίδας στο Σαρμ ελ Σέιχ της Ερυθράς Θάλασσας. Αν και η ταυτόχρονη αποχώρηση των δύο ανδρών ενδέχεται να δημιουργεί συνειρμούς στην αγορά, ο Στέλιος Κουτσιβίτης μιλώντας στην «Κ» εξηγεί πως η απόφασή του ήταν καθαρά προσωπική και συνδέεται με «την ολοκλήρωση του κύκλου της αναδιάρθρωσης της εταιρείας, της αδειοδότησης και χρηματοδότησης του project και του επιτυχούς λανσαρίσματος του συγκροτήματος». Πράγματι, σύμφωνα με άλλες πηγές, οι πωλήσεις του συγκροτήματος με βάση τις μέχρι στιγμής κρατήσεις εμφανίζονται υπερδιπλάσιες αυτών της προηγούμενης περιόδου (υπό την ιδιοκτησία της Εθνικής Τράπεζας) και η καθαρή κερδοφορία πολλαπλάσια. «Είμαστε σημαντικά πάνω από τους στόχους του business plan», επιβεβαιώνει ο μέχρι σήμερα διευθύνων σύμβουλος της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.

Υπενθυμίζεται πως η Αστήρ Παλάς ανήκει στην AGC Equity Partners, η μετοχική σύνθεση της οποίας περιλαμβάνει κρατικά επενδυτικά κεφάλαια από το Αμπου Ντάμπι και το Κουβέιτ, άλλα αραβικά κεφαλαία και τον τουρκικό όμιλο Dogus. Η AGC έχει συμφωνία διαχείρισης με τη Four Seasons, άνθρωπος της οποίας μέχρι στιγμής στην Ελλάδα είναι ο Σαμ Ιωαννίδης. Ομως, αναμένεται ανακοίνωση της πολυεθνικής αλυσίδας διαχείρισης ξενοδοχείων, σύμφωνα με την οποία το εν λόγω κορυφαίο στέλεχός της θα αναλάβει τη νέα ναυαρχίδα του ομίλου στην Ερυθρά Θάλασσα. Κύκλοι της αγοράς επισημαίνουν, πάντως, πως δεν είναι παράδοξο οι εκτελεστικοί διευθυντές που λανσάρουν ένα συγκρότημα να αποχωρούν μετά το άνοιγμά του, καθώς είναι συνήθως έμπειρα, δοκιμασμένα στελέχη, που αξιοποιούνται μετά σε νέα projects. Η επισήμανση γίνεται επειδή υπήρξαν πληροφορίες στην αγορά, κατά τις οποίες η αποχώρηση των δύο στελεχών δεν ήταν ασύνδετη με τις μεταξύ τους σχέσεις. Πάντως, ο Στέλιος Κουτσιβίτης, που ανέλαβε καθήκοντα στον Αστέρα το 2017, δηλώνει στην «K» «υπερήφανος για το έργο που επιτελέστηκε σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά και για όλη την ομάδα με την οποία αυτό κατέστη δυνατό» και ευχαριστεί «τους μετόχους για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν», ενώ σημειώνει πως νιώθει ότι αφήνει πίσω του «σημαντικότατη παρακαταθήκη για το επόμενο managment, όταν αυτό προσδιοριστεί».

Το ριζικά αναβαθμισμένο ξενοδοχειακό συγκρότημα διαθέτει συνολικά 303 δωμάτια, σουίτες και μπανγκαλόου, εκ των οποίων λειτουργούν ήδη περίπου 170, ενώ έως τα τέλη Ιουλίου αναμένεται να ανοίξουν όλα. Μέχρι το καλοκαίρι του 2020 εκτιμάται επίσης πως θα έχει ολοκληρωθεί και η ανακαίνιση της Astir Beach, με νέες υποδομές και αναβαθμισμένες υπηρεσίες. Το επενδυτικό πλάνο, που συνολικά ανέρχεται στα 650 εκατ. ευρώ μαζί με το κόστος εξαγοράς του συγκροτήματος, περιλαμβάνει την ανάπτυξη έως και 13 πολυτελών ιδιωτικών κατοικιών, συμπληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο την ευρύτερη ανάδειξη του προορισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», έχουν ήδη πουληθεί τουλάχιστον τέσσερα εξ αυτών και βρίσκονται ήδη στη φάση της οριστικοποίησης των αρχιτεκτονικών σχεδίων τους. Η ζήτηση είναι –κατά δήλωση της εταιρείας– πολύ μεγάλη, αλλά οι τιμές διάθεσής τους παραμένουν αδιευκρίνιστες εξαιτίας της εμπιστευτικότητας των συμβάσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή