Κέρδη αναμένει φέτος η «Καραμολέγκος»

Κέρδη αναμένει φέτος η «Καραμολέγκος»

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επενδύσεις ύψους 15 – 20 εκατ. ευρώ προγραμματίζει η αρτοβιομηχανία «Καραμολέγκος» για το 2019, η υλοποίηση των οποίων εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει εντός του τελευταίου τριμήνου του 2019 με στόχο να ολοκληρωθούν μέσα στο 2021. Συγχρόνως η διοίκηση της εταιρείας αναμένει βελτίωση των μεγεθών της το 2019 με αύξηση των πωλήσεων και επιστροφή στην κερδοφορία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά κατά την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της «Καραμολέγκος», που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, οι επενδύσεις αφορούν την κατασκευή νέου κέντρου logistics, καθώς και τη δημιουργία δύο νέων γραμμών παραγωγής ψωμιού. Το νέο logistics center σχεδιάζεται να δημιουργηθεί κοντά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Κορωπί.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των οικονομικών μεγεθών της μητρικής, ο επικεφαλής της εισηγμένης Εμ. Καραμολέγκος εκτίμησε ότι η φετινή χρήση θα κλείσει με πωλήσεις ύψους 65 εκατ. ευρώ, αυξημένες δηλαδή κατά 8,5% σε σύγκριση με το 2018, λειτουργικά κέρδη 10 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 33% σε σύγκριση με το 2018, και προ φόρων κέρδη 1,5 εκατ. ευρώ από ζημίες 375.000 ευρώ πέρυσι.

Σε επίπεδο ομίλου, ο κ. Καραμολέγκος εκτίμησε ότι οι πωλήσεις θα κλείσουν το 2019 με αύξηση περίπου 10% και θα διαμορφωθούν στο επίπεδο των 88 εκατ. ευρώ.

Ερωτηθείς για την πορεία της θυγατρικής στην εστίαση που διαθέτει ο όμιλος, τη γνωστή αλυσίδα «Απολλώνιον», ο κ. Καραμολέγκος εκτίμησε ότι αυτή είναι θετική και σίγουρα βελτιωμένη σε σύγκριση με πέρυσι. Μάλιστα, στα πλάνα της «Καραμολέγκος» βρίσκεται η ενίσχυση της παρουσίας της αλυσίδας «Απολλώνιον» σε περιοχές όπου δεν διαθέτει σήμερα σημεία πώλησης. Στην κατεύθυνση αυτή εξετάζεται η ίδρυση νέων καταστημάτων στις περιοχές του Πειραιά και του Αιγάλεω. Σήμερα το δίκτυο της αλυσίδας αριθμεί 30 καταστήματα.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, την πορεία της θυγατρικής στη Ρουμανία, ο κ. Καραμολέγκος επεσήμανε ότι καταγράφει έντονους ρυθμούς ανάπτυξης και πλέον έχει ξεκινήσει η επέκταση και σε περιοχές εκτός της ρουμανικής πρωτεύουσας. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή