Ελληνες επενδυτές αγόρασαν 48 άλογα ιπποδρομιών

Ελληνες επενδυτές αγόρασαν 48 άλογα ιπποδρομιών

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζωηρεύει εκ νέου το ενδιαφέρον των επενδυτών και κατόχων ίππων για τον ελληνικό ιππόδρομο. Σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ, στη δημοπρασία του Τattersalls στο Λονδίνο, Ελληνες επενδυτές απέκτησαν 48 καθαρόαιμους ίππους. Η ελληνική παρουσία, σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ, ήταν δυναμική, καθώς η δημοπρασία περιέλαβε συνολικά 535 ίππους. Ετσι, κάτι λιγότερο από το 10% των δημοπρατούμενων ίππων περιήλθε σε Ελληνες επενδυτές, παρά το γεγονός ότι είχαν να αντιμετωπίσουν ισχυρό ανταγωνισμό από Ρώσους, Αραβες και Ευρωπαίους αγοραστές.  Επίσης, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο ΟΠΑΠ ετοιμάζεται να προμηθευτεί ένα σύγχρονο σύστημα που θα δέχεται στοιχήματα τύπου χάντικαπ. Το νέο σύστημα θα εισαχθεί στους ελληνικούς ιπποδρόμους τον Σεπτέμβριο, σε συνεννόηση με τον πρώην επικεφαλής εκτιμητή της Βρετανικής Αρχής Ιπποδρομιών (BHA) Φιλ Σμιθ και τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιπποδρομιακών Αρχών. Επίσης, ο ΟΠΑΠ σκοπεύει να φέρει παράλληλες δράσεις και εκδηλώσεις που θα καταστήσουν περισσότερο ελκυστική την επίσκεψη στον ιππόδρομο που βρίσκεται στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Οι παραπάνω κινήσεις, σε συνδυασμό με τις αλλαγές που μεσολάβησαν στο θεσμικό πλαίσιο των ιπποδρομιών στην Ελλάδα, αρχίζουν να ζωηρεύουν τη λειτουργία των ελληνικών ιπποδρομιών στο Μαρκόπουλο. Πλέον το έμψυχο δυναμικό φτάνει τους 350 ίππους, παρέχοντας εχέγγυα για ένα βιώσιμο μέλλον για τις 3.000 οικογένειες που βιοπορίζονται από την ιπποδρομιακή δραστηριότητα. Ωστόσο, ο προαναφερθείς αριθμός ίππων παραμένει ακόμη μικρός και απαιτείται περαιτέρω αύξησή του. Ενας οικονομικά υγιής ιππόδρομος χρειάζεται πάνω από 500 ίππους, ενώ ένας ακμάζων ελληνικός ιππόδρομος πρέπει να έχει ίσως και 1.000 ίππους.

Η κρίση του 2010, σε συνδυασμό με τα μέτρα υπερφορολόγησης των ιδιοκτητών δρομώνων ίππων, οδήγησε σε ραγδαία μείωση του πληθυσμού των δρομώνων ίππων στη χώρα μας και αναπόφευκτα σε συρρίκνωση των ελληνικών ιπποδρομιών. Οι κάτοχοι μεγάλου αριθμού ίππων τούς μετέφεραν σε άλλη χώρα, με χαμηλότερη φορολογία, ενώ οι μικροϊδιοκτήτες αναγκάσθηκαν είτε να πουλήσουν τους ίππους είτε και να τους αποσύρουν από τις ιπποδρομίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή