Ο ΥΠΑΝ Γ. Πλακιωτάκης «ξεκλειδώνει» το επενδυτικό πρόγραμμα της Cosco

Ο ΥΠΑΝ Γ. Πλακιωτάκης «ξεκλειδώνει» το επενδυτικό πρόγραμμα της Cosco

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άρση του αδιεξόδου που είχαν δημιουργήσει οι υπηρεσίες των υπουργείων της προηγούμενης κυβέρνησης στο επενδυτικό σχέδιο της Cosco στον Οργανισμό Λιμένως Πειραιώς, ύψους 612 εκατ. ευρώ, δρομολόγησε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι η επιτάχυνση της σχετικής αδειοδότησης αποτελεί κεντρική κυβερνητική επιλογή.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης στο υπουργείο Ναυτιλίας, συμφωνήθηκε η εκ νέου υποβολή του Master Plan, δηλαδή του επενδυτικού σχεδίου, του ΟΛΠ, στην αρμόδια επιτροπή Σχεδιασμού Και Ανάπτυξης Λιμένων.

Η συνεννόηση επετεύχθη μεταξύ του υπουργού, του εκπροσώπου του ΟΛΠ και αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου του, Άγγελου Καρακώστα και του εκπροσώπου του ΤΑΙΠΕΔ στο Δ.Σ του ΟΛΠ και Project Manager του χαρτοφυλακίου Λιμένων και Μαρίνων, Αθ.Λιάγκου.

Η νέα υποβολή του Εθνικού Σχεδίου, αναμένεται να γίνει κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου και θα περιλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες και θα επιχειρεί να θεραπεύσει και κάποιες από τις παρατηρήσεις που έχουν γίνει επ΄ αυτού τους τελευταίους μήνες. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή