Σε τουριστικά θέρετρα επενδύει 600 εκατ. ευρώ η Dolphin

Σε τουριστικά θέρετρα επενδύει 600 εκατ. ευρώ η Dolphin

2' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επενδύσεις συνολικού ύψους της τάξεως των 600 εκατ. ευρώ σε Κέα και Κοιλάδα βρίσκονται πλέον σε τροχιά υλοποίησης από την Dolphin Capital Investors. Ειδικότερα, στις αρχές του φθινοπώρου αναμένεται –εκτός απροόπτου– να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανάπτυξη νέου τουριστικού θερέτρου στην περιοχή της Κοιλάδας στην Ερμιονίδα Αργολίδας. Πρόκειται για το έργο Kilada Hills, επένδυση ύψους 420 εκατ. ευρώ από την Dolphin Capital Investors Ltd. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία έκδοσης των οικοδομικών αδειών προχωράει κανονικά και αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο εντός των προσεχών δύο μηνών.

Στην έκταση των 2.100 στρεμμάτων δρομολογείται η ανάπτυξη υπερπολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας, επιφάνειας της τάξεως των 30.000 τ.μ., όπως επίσης και 320 επαύλεων, 100 βιλών και 28 κατοικιών. Παράλληλα, θα δημιουργηθεί γήπεδο γκολφ 18 οπών. Με βάση το χωροταξικό που έχει εγκρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), επιτρέπεται η ανοικοδόμηση 178.428 τ.μ. κατοικιών και 207.578 τ.μ. για τις λοιπές εγκαταστάσεις.

Παράλληλα, η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με τράπεζες, ώστε να διαμορφωθεί το απαιτούμενο χρηματοδοτικό πακέτο. Υπενθυμίζεται ότι η Grivalia του ομίλου Eurobank έχει ήδη καταβάλει 10 εκατ. ευρώ για την απόκτηση 20 προνομιακών οικοπέδων στο ακίνητο. Σε αυτά, δρομολογείται η κατασκευή παραθεριστικών κατοικιών, αλλά και εγκαταστάσεων για την αποκλειστική εξυπηρέτηση των πελατών και των ιδιοκτητών βιλών στο Amanzoe, το έτερο θέρετρο που έχει κατασκευάσει η Dolphin στην ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας και το οποίο πωλήθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο στην Grivalia Hospitality. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν ήδη αρκετές προκρατήσεις από ενδιαφερόμενους ιδιώτες επενδυτές, που θα συμβάλλουν στη χρηματοδότηση της πρώτης φάσης της επένδυσης, μόλις δηλαδή ξεκινήσουν τα έργα.

Σε τροχιά υλοποίησης εισήλθε πριν από λίγες εβδομάδες και το έτερο σύνθετο τουριστικό κατάλυμα της Dolphin στην ελληνική αγορά. Ο λόγος για το One&Only Kea Island, επένδυση της τάξεως των 150 εκατ. ευρώ, που βρίσκεται στο νησί Κέα (Τζια). Στις 8 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε μάλιστα τελετή θεμελίωσης του έργου με τη συμμετοχή και της Kerzner International Holdings Limited, που υλοποιεί την πρώτη της επένδυση στην Ευρώπη. Η επένδυση αφορά την ανάπτυξη πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας, 75 δωματίων και παραθεριστικών βιλών, εκ των οποίων ένας μικρός αριθμός θα διατεθεί προς πώληση, φέροντας την επωνυμία One&Only Private Homes. Για τον σκοπό αυτό θα αξιοποιηθεί παραθαλάσσια έκταση της τάξεως των 600 στρεμμάτων στη δυτική πλευρά του νησιού, στη θέση Βρόσκοπος, για την ανάπτυξη πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας και συνοδευτικών τουριστικών κατοικιών. Στόχος είναι το νέο συγκρότημα να είναι και αυτό λειτουργικό εντός του 2021.

Στους βασικούς μετόχους της Kerzner συγκαταλέγεται το Investment Corporation of Dubai (ICD), η Goldman Sachs και η Colony Capital. Βάσει του σχεδιασμού, ο κύριος όγκος του ξενοδοχείου των 75 πολυτελών δωματίων θα καταλαμβάνει 13.500 τ.μ., ενώ η συνολική δόμηση των 30 βιλών που θα δημιουργηθούν δεν θα ξεπερνάει τις 16.000 τ.μ. συνολικά. Παράλληλα, προβλέπεται η δημιουργία μαρίνας, γηπέδων τένις, σπα και κέντρου καταδυτικού τουρισμού.

Υπενθυμίζεται ότι η Dolphin προχώρησε σε σειρά πωλήσεων ακινήτων κατά τη διάρκεια του 2018, αποκομίζοντας έσοδα της τάξεως των 34 εκατ. ευρώ. Μεταξύ αυτών, η συμμετοχή της σε έργο τουριστικής ανάπτυξης στη Σητεία (14 εκατ. ευρώ), το οποίο διαχειρίζεται πλέον εξολοκλήρου η «Ικτίνος», όπως επίσης η μονάδα Amanzoe στο Πόρτο Χέλι, την οποία απέκτησε αντί 10 εκατ. ευρώ η Grivalia Hospitality, η πλατφόρμα τουριστικών επενδύσεων της Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ. Στόχος της Dolphin είναι η σταδιακή πώληση και των υπόλοιπων περιουσιακών στοιχείων έως το τέλος του 2021. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή