Moody’s: Θετική η πώληση του 16,5% της «Ελληνικά Λαχεία» από την Intralot

Moody’s: Θετική η πώληση του 16,5% της «Ελληνικά Λαχεία» από την Intralot

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικό πιστωτικό γεγονός χαρακτηρίζει ο οίκος Moody’s την πώληση του 16,5% των μετοχών της «Ελληνικά Λαχεία» από την Intralot. Η απόφαση αυτή θα προσδώσει στην εταιρεία 20 εκατ. ευρώ, ποσό που θα προστεθεί στα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας και, σύμφωνα με τη Moody’s, θα τη διευκολύνει στην αντιμετώπιση πιεστικών αναγκών ρευστότητας.

Σύμφωνα με τη Μoody’s, η Intralot είχε στο τέλος Μαρτίου 2019 ταμειακά διαθέσιμα ύψους 135 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία ωστόσο θα πρέπει το ερχόμενο φθινόπωρο να ικανοποιήσει ανάγκες αποπληρωμών ύψους 130 εκατ. ευρώ. Ο οίκος αξιολόγησης σημειώνει ακόμη ότι η Intralot δεν διαθέτει γραμμή ανακυκλούμενης πίστωσης, αλλά μια ανοικτή γραμμή ύψους 20 εκατ. δολ. ΗΠΑ (17,8 εκατ. ευρώ) η οποία πρόσφατα επεκτάθηκε στα 40 εκατ. δολ. (35,6 εκατ. ευρώ). Παράλληλα, επισημαίνει ότι ο όμιλος Intralot έχει περίπου 30 εκατ. ευρώ λειτουργικά έξοδα τον μήνα.

Η πίεση για τη διασφάλιση υψηλής ρευστότητας έχει οδηγήσει την Intralot σε μια στρατηγική αποεπένδυσης από μειοψηφικές συμμετοχές και άλλες συμμετοχές σε μη ελέγχουσες επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία δεν αποκλείεται να διαθέσει στο άμεσο μέλλον και τη συμμετοχή της στην ιταλική Gamenet, η χρηματιστηριακή αξία της οποίας ανέρχεται σε 50 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, η απόφαση ακόμη εκκρεμεί, πιθανώς επειδή η διοίκηση του ομίλου Intralot αναμένει υψηλότερες αποδόσεις.

H Moody’s επισημαίνει ακόμη ότι η πώληση του 16,5% των μετοχών της «Ελληνικά Λαχεία» έρχεται μετά μια σειρά θετικών εξελίξεων της Intralot στις ΗΠΑ. Η τελευταία υπέγραψε δύο νέα συμβόλαια με το Γραφείο Λοταρίας και Τυχερών Παιγνίων της Washington DC, ένα που αφορά την ανανέωση της διαχείρισης της τοπικής λοταρίας και ένα δεύτερο σχετικά με τη διαχείριση του αθλητικού στοιχηματισμού. Η Moody’s εκτιμά πως η ελληνική εταιρεία θα λάβει και το συμβόλαιο διαχείρισης του αθλητικού στοιχηματισμού και στην πολιτεία της Μοντάνας, για το οποίο εκκρεμεί η έγκριση του ρυθμιστή της πολιτείας. Τα τρία παραπάνω συμβόλαια, μαζί με εκείνο που ήδη ξεκίνησε στην πολιτεία του Ιλινόι και αφορά τη διαχείριση της τοπικής λοταρίας, «υπογραμμίζουν τη στρατηγική της εταιρείας να εστιαστεί στην αγορά των ΗΠΑ».

Η Intralot έχει λάβει δύο κοινά ομολογιακά δάνεια, συνολικού ύψους 750 εκατ. ευρώ. Το πρώτο από τα δύο, ύψους 250 εκατ. ευρώ, λήγει τον Σεπτέμβριο του 2021 και το δεύτερο, ύψους 500 εκατ. ευρώ, τον Σεπτέμβριο του 2024. Ο καθαρός δανεισμός στο τέλος του 2018 ήταν περίπου 647 εκατ. ευρώ ή 5,8 φορές τα λειτουργικά κέρδη EBITDA.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή