Στο 1,37 εκατ. ευρώ τα κέρδη της Entersoft το πρώτο εξάμηνο

Στο 1,37 εκατ. ευρώ τα κέρδη της Entersoft το πρώτο εξάμηνο

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική άνοδο εσόδων και κερδών κατά το α΄ εξάμηνο 2019 σημείωσε η Entersoft. H εταιρεία παρουσίασε ενοποιημένα έσοδα ύψους 8,04 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 20,3% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019. Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) ανήλθαν σε 1,96 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 30,6% και τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας σε 1,37 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 26,2%.

Η διοίκηση της εταιρείας απέδωσε την καλή πορεία της στις δραστηριότητες που έχει αναπτύξει στο εξωτερικό. Η ίδια, μάλιστα, χαρακτήρισε εξαιρετικές τις επιδόσεις που είχε σε Ρουμανία (Entersoft Romania) και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Entersoft Middle East). Σύμφωνα με την εταιρεία, οι πωλήσεις εκτός Ελλάδος ξεπέρασαν το 1 εκατ. ευρώ, από περίπου 0,6 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2018. Η Ρουμανία απέφερε περίπου 0,6 εκατ. ευρώ και το Ντουμπάι 0,4 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, αύξηση σημείωσαν και τα έσοδα από την εγχώρια αγορά κατά 14% και ανήλθαν σε περίπου 7 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη πλευρά, τόσο τα λειτουργικά αποτελέσματα όσο και τα καθαρά αποτελέσματα του όμιλου θα ήταν ακόμη υψηλότερα αν η εταιρεία δεν επέβαλε έκτακτη χρέωση ύψους 0,37 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για την ισόποση απομείωση υπεραξίας θυγατρικών εταιρειών που έχουν απορροφηθεί πλήρως από τη μητρική.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου, η έντονα αναπτυξιακή πορεία τους τελευταίους μήνες προέρχεται κυρίως από την απόκτηση πολλών νέων σημαντικών πελατών σε όλα τα βασικά προϊόντα (ERP, CRM, Enterprise Mobility, WMS) τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. «Η σημαντική αύξηση της κερδοφορίας οφείλεται αφενός στις οικονομίες κλίμακας που δημιουργεί η ανάπτυξη των εσόδων, αλλά και στην καλή εμπορική πορεία που έχουν πλέον τα νέα προϊόντα WMS, Mobile SFA και οι υπηρεσίες SaaS και ηλεκτρονικής τιμολόγησης», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η μετοχή της εταιρείας στο Χ.Α. τελεί υπό διαπραγμάτευση σε ιστορικά υψηλά. Η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας, ύστερα από παραμονή πολλών ετών στην περιοχή των 10 εκατ. ευρώ, πλέον κινείται στην περιοχή των 30 εκατ. ευρώ εκατ. ευρώ, με την τιμή της μετοχής να έχει διασπάσει για τα καλά το όριο των 6 ευρώ.

Πρόσφατα, η εταιρεία διένειμε μέρισμα 0,18 ευρώ ανά μετοχή ή περίπου 0,8 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία είχε στο τέλος του περασμένου Ιουνίου διαθέσιμα στο ταμείο της 3,4 εκατ. ευρώ και δανειακές υποχρεώσεις λίγο υψηλότερες από 1,1 εκατ. ευρώ, και επομένως αρνητικό καθαρό δανεισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή