Λουκέτο σε δύο καταστήματα έβαλε το ΣΔΟΕ

Λουκέτο σε δύο καταστήματα έβαλε το ΣΔΟΕ

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δίχως τέλος είναι η εκτεταμένη φοροδιαφυγή και οι παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με το ΣΔΟΕ να καταγράφει σωρεία παραπτωμάτων σε ελέγχους που πραγματοποίησε σε Αργολίδα, Χαλκιδική και Κόρινθο. Σε σχετική ανακοίνωση χθες, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας διαπίστωσε 31 παραβάσεις σε 13 καταστήματα (εστιατόρια, μπιτς-μπαρ και ταβέρνες). Εξ αυτών, έξι αφορούσαν τη φορολογική νομοθεσία και 25 την ασφαλιστική-εργατική νομοθεσία. Μάλιστα, σε δύο περιπτώσεις προβλέπεται και η αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων. Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν κατά το διάστημα μεταξύ 2 και 4 Αυγούστου. Μεταξύ των πιο σοβαρών περιστατικών περιλαμβάνεται η μη έκδοση 38 αποδείξεων, συνολικής αξίας 242,5 ευρώ, σε παραλιακό μπαρ, ενώ παράλληλα απασχολούνταν κι ένας εργαζόμενος που δεν ήταν καταχωρισμένος στους πίνακες προσωπικού. Παράλληλα, σε εστιατόριο καταγράφηκε η μη έκδοση αποδείξεων συνολικής αξίας 171,3 ευρώ.

Σε ξεχωριστούς ελέγχους, το ΣΔΟΕ κατέφερε νέα πλήγματα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας παραποιημένων προϊόντων και αλκοολούχων ποτών σε Κρήτη και Ζάκυνθο. Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 29 Ιουλίου έως και την 1η Αυγούστου, κλιμάκια υπαλλήλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής, σε συνεργασία με άνδρες του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, ύστερα από συντονισμένους ελέγχους σε διάφορες περιοχές της Κρήτης, προχώρησαν σε κατάσχεση, εντός αποθηκευτικού χώρου επιχείρησης στο Ηράκλειο Κρήτης, 25.906 τεμαχίων ενδυμάτων με παραποιημένα σήματα γνωστών εταιρειών (απομιμήσεις), 20.653 τεμαχίων ενδυμάτων άνευ εμπορικού σήματος έτοιμα προς εκτύπωση σταμπών, 161.500 τεμάχια με πλαστά σήματα (στάμπες) γνωστών εταιρειών, τα οποία προορίζονταν για επικόλληση, καθώς και μηχανολογικό εξοπλισμό εκτύπωσης και επικόλλησης σημάτων στις συσκευασίες των προϊόντων. Η ζημία των δικαιούχων των σημάτων προσδιορίστηκε, κατά δήλωσή τους, στο ποσό των 11.578.146 ευρώ, ενώ θα σχηματιστεί δικογραφία και θα ασκηθεί ποινική δίωξη για τον υπεύθυνο της επιχείρησης και κατά λοιπών εμπλεκομένων προσώπων στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τιμολόγια αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ με ισχυρές ενδείξεις εικονικότητας, από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και εμπορία ελαίου στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή