«Πλώρη» για ξένες αγορές έχει βάλει το Sunouzo

«Πλώρη» για ξένες αγορές έχει βάλει το Sunouzo

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Γεύση» από Ελλάδα αναζητούν, επιστρέφοντας στις πατρίδες τους, οι τουρίστες της χώρας μας, οι οποίοι αναζητούν κάτι σαν… ούζο ακόμα και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ο λόγος για το ελληνικό προϊόν Sunouzo, ένα αλκοολούχο ποτό που παραπέμπει σε ούζο αλλά είναι αναμειγμένο με χυμούς και κυκλοφορεί σε τέσσερις γεύσεις (πορτοκάλι, βύσσινο, λεμόνι και λεμόνι-δυόσμος). Η ιδέα για το συγκεκριμένο προϊόν γεννήθηκε το 2010 και άρχισε να «ωριμάζει» έξι χρόνια αργότερα. Ηδη το αναζητούν μέσω email αρκετοί από αυτούς που είχαν την ευκαιρία να το γευθούν κατά τις διακοπές τους στην Ελλάδα. «Αυστραλοί, Ολλανδοί και Αγγλοι ρωτούν μέσω email που μας αποστέλλουν πού θα βρουν στη χώρα τους το καινοτόμο ελληνικό προϊόν μας, που είναι σαν… ούζο αλλά δεν είναι ακριβώς», λέει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η 33χρονη Αλίκη Πατσατζή-Ιωαννίδου.

Η νεαρή γυναίκα έκανε πραγματικότητα την ιδέα του 57χρονου πατέρα της Παναγιώτη Πατσατζή, με «όχημα» την AGP Fashion & Food Beverages Hellas, που ιδρύθηκε το 2016 και έχει βάλει πλώρη και για το εξωτερικό. Η ίδια αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «βασικός στόχος είναι το προϊόν μας να κατακτήσει μόνιμες θέσεις στα καταστήματα, εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, και επομένως όσοι επιχειρούν να χρησιμοποιήσουν το προϊόν μας σαν “πυροτέχνημα” δεν αποτελούν προτεραιότητα ως συνεργάτες μας». Η κ. Πατσατζή από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο προτίθεται να ξεκινήσει την προετοιμασία να μπει η εταιρεία και στο κομμάτι της λιανικής, εκτιμώντας ότι «Απρίλιο – Μάιο θα μπορούμε και εμείς να κάνουμε απευθείας πωλήσεις στους ενδιαφερόμενους μεμονωμένους καταναλωτές».

Αναφορικά με τις εξαγωγικές επιδόσεις της εταιρείας, η ίδια επεσήμανε ότι γίνεται ήδη εξαγωγή άνω των 2.000 φιαλών στην Κύπρο από το 2017, ενώ φέτος τον χειμώνα 1.500 φιάλες Sunοuzo διατέθηκαν σε φεστιβάλ της Αυστρίας. Σημείωσε, δε, πως η εταιρεία βρίσκεται «σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων με χονδρέμπορο που κάνει δουλειές στη γερμανική αγορά», εκτιμώντας ότι «τον Οκτώβριο θα κάνουμε την πρώτη αποστολή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή