Εχασε τον έλεγχο της easyHotel ο Στέλιος Χατζηιωάννου

Εχασε τον έλεγχο της easyHotel ο Στέλιος Χατζηιωάννου

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον έλεγχο της easyHotel, του ξενοδοχειακού βραχίονα της easyGroup, έχασε ο ιδρυτής του ομίλου Στέλιος Χατζηιωάννου ύστερα από μάχη με καναδικό συνταξιοδοτικό fund και επενδυτές από το Λουξεμβούργο. Συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηιωάννου προσπάθησε να διατηρήσει τον έλεγχο της easyHotel δίνοντας αγώνα απέναντι στη λουξεμβουργιανή εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων ICAMAP και κατηγορώντας την ότι προσπαθεί να «κλέψει» τον εισηγμένο ξενοδοχειακό όμιλο «κάτω από τη μύτη των άλλων επενδυτών». Μάλιστα, ο κ. Χατζηιωάννου επιβεβαίωσε στο Forbes ότι η λουξεμβουργιανή κοινοπραξία απέκτησε το 50% που απαιτείται για τον πλήρη έλεγχο του ξενοδοχειακού ομίλου.

Την περασμένη εβδομάδα, το fund ICAMAP, σε συνεργασία με το καναδικό συνταξιοδοτικό ταμείο Ivanhoe Cambridge, κατέθεσε προσφορά εξαγοράς της easyHotel, αποτιμώντας την στα 168 εκατ. δολάρια (138,7 εκατ. λίρες), και αύξησε το ποσοστό του πάνω από το 44%. Ας σημειωθεί ότι η αλυσίδα ξενοδοχείων χαμηλού κόστους διαθέτει σήμερα 36 μονάδες σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

Η κοινοπραξία απέκτησε τον έλεγχο του 50% της easyHotel την Τετάρτη, αποκρούοντας τις προσπάθειες του κ. Χατζηιωάννου να εμποδίσει την εξαγορά μέσω αύξησης του μεριδίου του στην easyHotel PLC από το 27,5% σε μόλις κάτω από 30%. Ο κ. Χατζηιωάννου σε δήλωσή του ανέφερε, φανερά δυσαρεστημένος, ότι «καταφέραμε να βρούμε μόνο 10.000 μετοχές στις 95 πένες και παρά την αύξηση της προσφοράς στις 96 πένες δεν καταφέραμε να βρούμε άλλους πωλητές πρόθυμους σε αυτή την τιμή».

Η αδυναμία να βρεθούν περισσότεροι πωλητές στις 95 πένες «αποδεικνύει ότι η πραγματική αξία της easyHotel σήμερα είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που καταγράφεται στην προσφορά της ICAMAP», ενώ συνεχίζει λέγοντας: «Ζητώ από όλους τους μετόχους να συμμετάσχουν στην απόρριψη της τρέχουσας προσφοράς των 95 πενών, όπως έκανα εγώ για το σύνολο του μεριδίου μου».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Χατζηιωάννου είναι γιος Κύπριου εφοπλιστή που έχτισε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του από την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους easyJet. Ο ίδιος ίδρυσε τη γνωστή εταιρεία το 1995, αφότου αποφάσισε να εγκαταλείψει την εταιρεία του πατέρα του. Παράλληλα, τα αδέλφια του, Κλέλια και Πόλυς, διαθέτουν σημαντικό μερίδιο στην εν λόγω αεροπορική εταιρεία. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή