Δύο ξενοδοχεία από την Intracom Holdings

Δύο ξενοδοχεία από την Intracom Holdings

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο νέες τουριστικές επενδύσεις, συνολικού ύψους άνω των 105 εκατ. ευρώ, προωθεί αυτήν την περίοδο ο όμιλος Intracom Holdings, επιλέγοντας το κέντρο της Αθήνας και τη Μύκονο. Κατ’ αρχάς, πιθανότατα εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται να λειτουργήσει το ξενοδοχείο Athens Townhouse, επί της οδού Κολοκοτρώνη 3-5, πλησίον της πλατείας Συντάγματος. Η Ιntrakat είχε επικρατήσει σε σχετικό διαγωνισμό που προκήρυξε προ διετίας το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ), παραχωρώντας τη διαχείριση ακινήτου ιδιοκτησίας του για τα επόμενο χρόνια.

Πρόκειται για τριώροφο διατηρητέο, για το οποίο ο όμιλος της Intracom Holdings θα καταβάλει μηνιαίο μίσθωμα 40.000 ευρώ. Στόχος είναι η δημιουργία ενός boutique ξενοδοχείου 45 δωματίων και πέντε αστέρων. Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία χρόνια το μεγαλύτερο μέρος του ακινήτου είχε μείνει κενό, ενώ στο παρελθόν είχε φιλοξενήσει κυρίως εμπορικές χρήσεις, όπως η αλυσίδα H&M. Το ΜΤΣ είχε αφήσει ελεύθερη στην κρίση των επενδυτών τη μελλοντική χρήση του ακινήτου, προσελκύοντας με τον τρόπο αυτόν περισσότερους ενδιαφερομένους. Σημειωτέον ότι η Intracom Holdings έχει πλέον αναλάβει τις σχετικές δραστηριότητες, στο πλαίσιο του μετασχηματισμού στον οποίο προχώρησε ο όμιλος κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών διαχωρίζοντας τους επιμέρους κλάδους, προκειμένου η Intrakat να εστιάσει κυρίως στον τομέα των κατασκευών. Η επένδυση για την ανακατασκευή του κτιρίου των 4.160 τ.μ. εκτιμάται ότι ξεπέρασε τα επτά εκατ. ευρώ. Εκτός από τα δωμάτια, στο ακίνητο διαμορφώθηκαν εστιατόριο-μπαρ με εξωτερική αυλή, γυμναστήριο και σπα.

Πέραν της εν λόγω επένδυσης, ο όμιλος δρομολογεί και την έναρξη των εργασιών στο έτερο μεγάλο τουριστικό έργο που προωθεί αυτήν την περίοδο. Ο λόγος για την ανάπτυξη μιας νέας και υπερπολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας 150 κλινών στη Μύκονο και συγκεκριμένα στην περιοχή Καλό Λιβάδι. Το ύψος της επένδυσης θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ και εκτιμάται πως θα είναι σε θέση να λειτουργήσει το 2020, αν και δεν αποκλείεται τελικά ο στόχος αυτός να αναθεωρηθεί προς τα πίσω. Το εν λόγω έργο υλοποιείται σε συνεργασία με τον βρετανικό όμιλο London & Regional, με εκάστη πλευρά να ελέγχει το 50% του ακινήτου. Για τον σκοπό αυτό, είχε αποκτηθεί τα προηγούμενα χρόνια έκταση συνολικής επιφάνειας 100 στρεμμάτων. Εκτός από το ξενοδοχείο, προωθείται και η ανάπτυξη υπερπολυτελών παραθεριστικών βιλών.

Η London & Regional είχε θέσει ως στόχο της τη δραστηριοποίησή της στο ελληνικό τουριστικό προϊόν ήδη από τις αρχές της δεκαετίας, καθώς είχε συμμετάσχει στο αρχικό στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αξιοποίησης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, χωρίς τελικά να προχωρήσει. Εκτός από τη Μύκονο, πρόσφατα προχώρησε στην απόκτηση του ιστορικού ξενοδοχείου «Τιτάνια» στο κέντρο της Αθήνας, με το συνολικό ύψος της επένδυσης για την αγορά και ανακαίνιση του ακινήτου να υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή