ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Προς πώληση η βρετανική θυγατρική της Folli Follie

Προς πώληση η βρετανική θυγατρική της Folli Follie

Επιβεβαιώνει με επίσημη ανακοίνωσή της η Folli Follie ότι έχει αναθέσει «στους Deloitte και Savigny Partners να διερευνήσουν την επιλογή μιας πλήρους πώλησης» της Links of London. Στην ίδια ανακοίνωση συμπληρώνει πως «έως εκεί εκτείνεται η εντολή τους αυτή τη στιγμή». Και συνεχίζει λέγοντας πως «η Links of London παραμένει στη διαδικασία ενός σχεδίου ανάκαμψης, το οποίο η εταιρεία συνεχίζει να υποστηρίζει».

Πρόκειται για εταιρεία κοσμημάτων και αξεσουάρ που χρεοκόπησε στις ΗΠΑ (άρθρο 8) πριν από ενάμιση χρόνο, αλλά παραμένει εν λειτουργία στη Βρετανία. Ομως τα αποτελέσματα του 2017 έδειχναν περί τα 20 εκατομμύρια ευρώ τζίρο και 20 εκατομμύρια ευρώ ζημίες EBITDA (λειτουργικές), ενώ ο τζίρος φέρεται να υποχώρησε το 2018 στα περίπου 13 εκατομμύρια ευρώ, αναφέρουν πηγές από τα γραφεία της Folli Follie. Η διοίκηση της Folli Follie φέρεται να ζητεί τίμημα περί τα 60 εκατομμύρια ευρώ, ενώ εκτιμήσεις της αγοράς μιλούν για αξία που δύσκολα υπερβαίνει τα επίπεδα των 10-20 εκατομμυρίων ευρώ. Η Links είναι ένα από τα λιγοστά περιουσιακά στοιχεία που έχουν απομείνει, καθώς τα ακίνητα παραμένουν δεσμευμένα από το Δημόσιο, αφού –απουσία συμφωνίας με τους πιστωτές– ακόμα και η αίτηση για αποδέσμευσή τους δεν είναι δυνατή.

Εν τω μεταξύ, για τις 10 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί η γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας. Εκτός από την έγκριση των αναμορφωμένων οικονομικών αποτελεσμάτων του 2017, στην ατζέντα της συνέλευσης περιλαμβάνεται και η «έγκριση της συνολικής διαχείρισης της εταιρείας, η οποία έλαβε χώρα κατά τη χρήση 1.1.2018-31.12.2018, και η απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. και του ορκωτού ελεγκτή – λογιστή από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως για την εν λόγω χρήση».

Ουσιαστικά, σύμφωνα με νομικούς, πρόκειται για προσπάθεια των βασικών μετόχων να απαλλαγούν από τις ευθύνες για τη διαχείριση της εταιρείας.

Δεδομένου ότι η οικογένεια Κουτσολιούτσου ελέγχει τουλάχιστον το 35% της εταιρείας, είναι πολύ πιθανό να εγκριθεί το συγκεκριμένο θέμα. Αγνωστη παραμένει επί του παρόντος η στάση της Fosun International Holdings LTD (16,369%) και της Fidelity International (5,93%)