Κέρδη 24,2 εκατ. ευρώ κατέγραψε το α΄ εξάμηνο η Eurobank Cyprus

Κέρδη 24,2 εκατ. ευρώ κατέγραψε το α΄ εξάμηνο η Eurobank Cyprus

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επαναλαμβανόμενα κέρδη μετά από φόρους 24,2 εκατ. ευρώ παρουσίασε κατά το α΄ εξάμηνο του έτους η Eurobank Cyprus, η οποία, έχοντας ως βάση το πελατοκεντρικό μοντέλο λειτουργίας της και την ορθολογιστική διαχείριση των κινδύνων, συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία.  Η Eurobank Κύπρου διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή θέση, με τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας (Capital Adequacy Ratio) όπως και τον δείκτη κοινών μετοχών (CET1) να ανέρχονται στο 23,1%. Η τράπεζα διαθέτει επίσης ισχυρή πλεονάζουσα ρευστότητα, καθώς το ύψος των δανείων διαμορφώθηκε στα 2 δισ. ευρώ και των καταθέσεων στα 5,2 δισ. ευρώ, με συνέπεια ο δείκτης «δάνεια προς καταθέσεις» (εξαιρουμένων των δανείων που εξασφαλίζονται με καταθέσεις) να διαμορφώνεται στο 31%. Ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPE) παραμένει ιδιαίτερα χαμηλός, στο 4,55%, ενώ αποτελεσματική είναι και η διαχείριση του κόστους λειτουργίας της τράπεζας, με τον δείκτη «κόστος προς έσοδα» να διαμορφώνεται στο 33%.

Η ισχυρή χρηματοοικονομική θέση της τράπεζας, όπως καταδεικνύεται και από τα διαδοχικά θετικά αποτελέσματα, έχει εδραιώσει την ηγετική της παρουσία στην Κύπρο στους τομείς του Wealth Management, Corporate and Investment Banking, International Business Banking, και Capital Markets. Η τράπεζα, με γνώμονα την ισχυρή χρηματοοικονομική της θέση, την εμπιστοσύνη που εμπνέει στους πελάτες της, καθώς και την προσήλωσή της για συνεχή βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών της επεκτείνει τις προσφερόμενες υπηρεσίες της και σε άλλους τομείς που ταιριάζουν στο ήδη επιτυχημένο μοντέλο λειτουργίας της, όπως στους τομείς της ναυτιλίας και του Affluent Banking. Σε θέματα τεχνολογίας, η τράπεζα συνεχίζει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της με την υλοποίηση μεγάλων αλλαγών σε μηχανογραφικές υποδομές, με στόχο την τοποθέτηση των προτιμήσεων του πελάτη στο επίκεντρο, την ανάλυση μεγάλων δεδομένων και την προσφορά νέων και προσωποποιημένων ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή