Κρίσιμη Γ.Σ. της Folli Follie για τη χρήση του 2017

Κρίσιμη Γ.Σ. της Folli Follie για τη χρήση του 2017

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Nα μην εγκρίνει τη συνολική διαχείριση της Folli Follie κατά τη χρήση 2017 και να μην απαλλάξει τα τότε μέλη του διοικητικού συμβουλίου από τη σχετική ευθύνη αποζημίωσης, προτείνει το διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης στους μετόχους κατά τη σημερινή εξ αναβολής γενική συνέλευση των μετόχων του 2018.

Υπογραμμίζεται πως σήμερα γίνονται δύο γενικές συνελεύσεις: μία για το 2017 (εξ αναβολής) και μία για το 2018. Για αυτήν της χρήσης του 2018 το σημερινό διοικητικό συμβούλιο –στο οποίο συμμετέχει μεν ο τότε διευθύνων Τζώρτζης Κουτσολιούτσος αλλά τα περισσότερα άλλα μέλη έχουν αλλάξει μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε τον Μάιο του 2018– προτείνει την αναβολή της συζήτησης έως ότου καταρτιστούν και υποβληθούν επίσημα και οι οικονομικές καταστάσεις του 2018. Υπενθυμίζεται πως οι επίμαχες καταστάσεις του 2017 με τις δυσθεώρητες υπερβολές σε τζίρο, απαιτήσεις, αποθέματα και κέρδη, αναμορφώθηκαν από την PWC και δημοσιεύθηκαν στις αρχές του καλοκαιριού.

Οσον αφορά τη συγκέντρωση απαρτίας, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως θα επιτευχθεί, καθώς εκτός από τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο, κάτοχο του περίπου 40% των δικαιωμάτων ψήφου, θα παραστούν και οι εκπρόσωποι της Fosun που έχουν άλλο 16% περίπου, αλλά και custodians των μετοχών διαφόρων ξένων και Ελλήνων επενδυτών. Πλην όμως υπολογίζεται πως δεν θα μπορέσει να εκπροσωπηθεί περισσότερο από το περίπου 65%-70% των μετόχων και έτσι ο ιδρυτής της Folli Follie και βασικός μέτοχός της, Δημήτρης Κουτσολιούτσος, που χρεώνεται από την αγορά το μεγαλύτερο μέρος των ευθυνών για το σκάνδαλο και ερευνάται από τις εισαγγελικές αρχές, διατηρεί το πλεονέκτημα της πλειοψηφίας της γενικής συνέλευσης.

Υπενθυμίζεται πως κατά το 2018 έγιναν επανειλημμένως αλλεπάλληλες αλλαγές μελών και εκτελεστικών και μη εκτελεστικών, ενώ μόνον προς τα τέλη του έτους αποχώρησε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, ο οποίος παρέμεινε μέλος του Δ.Σ. Τόσο οι custodians όσο και η Fosun εκτιμάται πως θα συμπαραταχθούν με την εισήγηση του διοικητικού συμβουλίου και δεν θα εγκρίνουν τη διαχείριση του 2017.

Ομως εκτιμάται ευλόγως πως δεν μπορούν να συγκεντρώσουν την πλειοψηφία, αφού το πλήθος των υπολοίπων μετοχών είναι διεσπαρμένο σε χιλιάδες μικρομετόχους που είτε δεν θα εκπροσωπηθούν είτε έχουν de facto παραιτηθεί από τη συμμετοχή στις εξελίξεις, είτε δεν γνωρίζουν καν για τη γενική συνέλευση. Εάν η ίδια η εταιρεία δεν στραφεί κατά της διοίκησής της κατά την επίμαχη περίοδο, εξηγούν νομικοί κύκλοι στην «Κ», ένα μεγάλο μέρος του κινδύνου για την οικογένεια Κουτσολιούτσου θα εκλείψει. Θα μένουν μόνον οι κατηγορίες για χειραγώγηση της μετοχής και ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, που αν και σοβαρότατες, είναι πιο δύσκολο να στοιχειοθετηθούν από αυτήν της εξαπάτησης, συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή