ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στα 394,5 εκατ. αποτιμάται το συγκρότημα Πόρτο Καρράς

Στα 394,5 εκατ. αποτιμάται το συγκρότημα Πόρτο Καρράς

Απόφαση γενικής συνέλευσης της Τεχνικής Ολυμπιακής για να μπορεί να «καθαρίσει» τη θυγατρική της Πόρτο Καρράς Α.Ε. από τις μη ξενοδοχειακές δραστηριότητες, όπως οι κατασκευαστικές, ώστε να μπορεί να πουληθεί σε ενδιαφερόμενο επενδυτή το ομώνυμο ξενοδοχειακό συγκρότημα, εξασφάλισε χθες ο όμιλος Στέγγου. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης, από κύκλους της διοίκησης, η διαδικασία των συζητήσεων με ενδιαφερόμενους επενδυτές για το εμβληματικό συγκρότημα συνεχίζεται με συμβούλους της Cushman & Wakefield και Profin και εκτιμάται πως ο τρέχων γύρος των ερωταπαντήσεων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, για το συγκρότημα των τεσσάρων ξενοδοχείων ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει μεταξύ άλλων τόσο η ΤΕΜΕΣ και η Hines όσο και επενδυτικά κεφάλαια της Goldman Sachs αλλά και η Marriott και επενδυτές από τον Περσικό Κόλπο. Με βάση τη νέα αποτίμηση, στο τέλος του 2018, η ακίνητη περιουσία του συγκροτήματος Πόρτο Καρράς εκτιμήθηκε σε αξία 394,5 εκατ. ευρώ, μειωμένη κατά 72,5 εκατ. ευρώ έναντι της αντίστοιχης εκτίμησης στο τέλος του 2017. Οπως μάλιστα διευκρινίστηκε κατά τη γενική συνέλευση, ο δυνητικός επενδυτής μπορεί να επιλέξει αν θα αγοράσει ξενοδοχεία ή και την ευρύτερη έκταση που έχει και τη δυνατότητα ανέγερσης 526 κατοικιών. 

Αυτός άλλωστε είναι και ο ένας λόγος που η Τεχνική Ολυμπιακή έλαβε απόφαση συνέλευσης των μετόχων για την τροποποίηση/κατάργηση/αναδιατύπωση του συνόλου των άρθρων του καταστατικού της εταιρείας. Ο άλλος λόγος είναι για να έχει τη δυνατότητα να «αποδεσμεύσει» την Πόρτο Καρράς από την κατασκευαστική την οποία είχε εισφέρει σε άλλο χρόνο, προκειμένου να αντιπαρέλθει τότε ζητήματα στον ισολογισμό της κατασκευαστικής (η οποία έχει πτυχίο 7ης τάξης). Να σημειωθεί πως ο όμιλος πουλάει και το δικαίωμα διαχείρισης της μαρίνας Σάμου που κατέχει. Εν τω μεταξύ, και με οπλοστάσιο τα 45 εκατομμύρια ευρώ δάνειο που έχει λάβει από τη Fortress πριν από λίγους μήνες με εγγύηση ενεργητικό της «Πόρτο Καρράς», η διοίκηση του ομίλου Στέγγου προχώρησε στην εξόφληση των δανείων της Alpha Bank ύψους 22,5 εκατ. ευρώ και της Εθνικής ύψους περίπου 800.000 ευρώ, ενώ παράλληλα έκλεισε ή ρύθμισε υποχρεώσεις προς ταμεία, Δημόσιο και προμηθευτές. Το εν λόγω δάνειο της Fortress ωριμάζει στις αρχές του 2021 και δύναται να παραταθεί για ακόμα 12 μήνες.