Αύξηση κερδών και τζίρου στο εξάμηνο για την Autohellas

Αύξηση κερδών και τζίρου στο εξάμηνο για την Autohellas

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τροχιά ανάπτυξης κινήθηκε για ακόμα ένα εξάμηνο η Autohellas με τον κύκλο εργασιών και την κερδοφορία της να σημειώνουν διψήφια ποσοστά αύξησης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες ο όμιλος, το α΄ εξάμηνο του 2019 ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 259 εκατ. ευρώ έναντι 227 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2018, καταγράφοντας άνοδο 13,9%. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (ΕBITDA) ανήλθαν σε 68,5 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 12,7% παρά το γεγονός ότι το α΄ εξάμηνο κάθε έτους παραμένει εποχικά πιο αδύναμο σε επίπεδο δραστηριότητας. Τα κέρδη μετά φόρων διαμορφώθηκαν σε 18 εκατ. ευρώ, έναντι 13,8 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2018, παρουσιάζοντας αύξηση 30%.

Παράλληλα, ισχυρή είναι η κεφαλαιακή βάση του ομίλου. Τα ίδια κεφάλαια, μετά και την καταβολή μερίσματος 18 εκατ. ευρώ για τη χρήση του 2018, είχαν διαμορφωθεί στις 30 Ιουνίου 2019 σε 250 εκατ. ευρώ έναντι 227 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι εντός του πρώτου εξαμήνου του 2019 πραγματοποιήθηκε επένδυση σε αγορές νέων αυτοκινήτων ύψους 106 εκατ. ευρώ, με τον συνολικό στόλο του ομίλου να έχει αυξηθεί κατά 2.400 οχήματα σε σχέση με την 30/6/2018, φτάνοντας τα 46.700 αυτοκίνητα. Η κύρια δραστηριότητα των μισθώσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό συνολικά σημείωσε αύξηση 6,2%. Ειδικότερα, οι μακροχρόνιες μισθώσεις, στο πλαίσιο της σταδιακής ανάκαμψης της εσωτερικής αγοράς στην Ελλάδα αλλά και στις χώρες του εξωτερικού, παρουσίασαν υψηλό ρυθμό ανάπτυξης. Οι βραχυχρόνιες μισθώσεις σημείωσαν σχετική επιβράδυνση, επηρεαζόμενες και από την πορεία των αεροπορικών αφίξεων, που ήταν οριακά θετική στην Ελλάδα. Η δραστηριότητα της πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, ως παρεπόμενη δραστηριότητα των μισθώσεων, ήταν ενισχυμένη κατά 19,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Παράλληλα, η δραστηριότητα της εμπορίας αυτοκινήτων και υπηρεσιών, με την ανάκαμψη της αγοράς, συνεισέφερε συνολικά 147 εκατ. ευρώ στον κύκλο εργασιών του ομίλου από τα 124 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους και συνέβαλε σημαντικά στο λειτουργικό αποτέλεσμα του ασθενούς λόγω εποχικότητας πρώτου εξαμήνου.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο διευθύνων σύμβουλος της Autohellas Ευ. Βασιλάκης δήλωσε: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια για προϊοντική εξέλιξη, μεγιστοποίηση συνεργειών και μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους, ώστε να συνεχίσουμε την αναπτυξιακή μας πορεία σε ένα περιβάλλον σταδιακής ανάκαμψης της οικονομίας, αλλά και εντεινόμενου ανταγωνισμού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή