ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών από Alpha Bank

Επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών από Alpha Bank

Την επέκταση των προνομίων –τα οποία παρείχε μέχρι σήμερα στις επιχειρήσεις που ήταν συνεπείς στην αποπληρωμή των οφειλών τους προς την τράπεζα– και προς τους συνεπείς πελάτες στεγαστικών δανείων ανακοίνωσε η Alpha Bank, εμπλουτίζοντας παράλληλα το πρόγραμμα με περαιτέρω παροχές.

Ειδικότερα, η Alpha Bank έχει υιοθετήσει πολιτική επιβράβευσης για τις μικρές επιχειρήσεις που εξυπηρετούν με συνέπεια τα δάνειά τους στην τράπεζα ήδη από το 2018 και, όπως ανακοίνωσε χθες, τα προνόμια αυτά επεκτείνονται πλέον και προς τους ιδιώτες πελάτες με στεγαστικό δάνειο. Το πρόγραμμα επιβράβευσης αφορά τους δανειολήπτες στεγαστικών δανείων που έχουν συμπληρώσει τρία έτη συνεπούς αποπληρωμής των οφειλών τους και, σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας, το πρόγραμμα αναβαθμίζεται με περισσότερα προνόμια και προστασία σε έκτακτες συνθήκες για τη συνέχιση της απρόσκοπτης εξυπηρέτησης των υποχρεώσεών τους. Συγκεκριμένα, το αναβαθμισμένο πρόγραμμα επιβράβευσης της Alpha Bank προσφέρει:

• Μείωση 10% στα ασφάλιστρα της ενυπόθηκης κατοικίας ή επαγγελματικής στέγης, μέσω της ΑΧΑ Ασφαλιστικής.

• Δωρεάν ασφαλιστική κάλυψη για την αποπληρωμή μηνιαίας δόσης δανείου έως 6 μήνες σε περίπτωση πρόσκαιρης ή ολικής ανικανότητας από ατύχημα.

• 10.000 Bonus πόντους ετησίως, μέσω του προγράμματος επιβράβευσης Bonus. Επιπλέον, η Alpha Bank εξασφαλίζει για τους συνεπείς δανειολήπτες:

• Μειωμένο επιτόκιο κατά 0,5% σε νέα στεγαστικά δάνεια και σε νέες χρηματοδοτήσεις προς μικρές επιχειρήσεις, καθώς και προτεραιότητα στην άμεση αξιολόγηση των αιτημάτων.

• Επιδότηση με 10% των νέων προγραμμάτων ασφάλισης αυτοκινήτου της ΑΧΑ Ασφαλιστικής.

• Επιπλέον 0,10% στα επιτόκια προθεσμιακών καταθέσεων.

Το πρόγραμμα τίθεται σε άμεση εφαρμογή άμεσα και οι προβλεπόμενες παροχές θα αποδίδονται στους δικαιούχους από τον Ιανουάριο του 2020 για όλα τα ενήμερα στεγαστικά δάνεια και τα δάνεια μικρών επιχειρήσεων, με εξαίρεση ορισμένες ειδικές κατηγορίες.

Οπως ανακοίνωσε η Alpha Bank, τα νέα χρηματοδοτικά προϊόντα στεγαστικής πίστης της τράπεζας, που θα είναι διαθέσιμα στην αγορά από την 1η Οκτωβρίου 2019, προβλέπουν όρους προσαρμοσμένους στα σημερινά δεδομένα της αγοράς και προσφέρουν εξατομικευμένες λύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των δανειοληπτών. Συγκεκριμένα, παρέχεται:

• Νέα μειωμένη τιμολόγηση στα προγράμματα κυμαινόμενου επιτοκίου.

• Διεύρυνση των προγραμμάτων στεγαστικών δανείων σταθερού επιτοκίου με περαιτέρω προνομιακούς όρους έως και 30 χρόνια.

• Χρηματοδότηση έως 80% της αξίας του ακινήτου για αγορά, ανέγερση ή αποπεράτωση ακινήτου καθώς και επιλογές ώστε τα χαρακτηριστικά του κάθε δανείου να προσαρμόζονται σύμφωνα με τις ανάγκες των πελατών.

Παράλληλα, η τράπεζα παρέχει μιια πλήρη σειρά σύγχρονων και ευέλικτων χρηματοδοτικών εργαλείων που είναι προσαρμοσμένα στα σημερινά δεδομένα της αγοράς, συμβάλλοντας στην ανάκαμψη της αγοράς και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασία με αξιόπιστους ελληνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς, η τράπεζα εξασφαλίζει για τις μικρές επιχειρήσεις που θέλουν να αντλήσουν ρευστότητα ή κεφάλαια για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων δάνεια με επιδότηση επιτοκίου έως 40%, εγγυήσεις και ευελιξία στον τρόπο αποπληρωμής.