ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα διαδικτυακή υπηρεσία παραγγελίας φαγητού μέσω Skroutz

nea-diadiktyaki-ypiresia-paraggelias-fagitoy-meso-skroutz-2338555

Διαθέσιμη στο μεγαλύτερο μέρος της Αττικής είναι πλέον η Skroutz Food, η νέα υπηρεσία παραγγελίας φαγητού μέσω Διαδικτύου, στην οποία δραστηριοποιείται η γνωστή εταιρεία Skroutz.gr. Σταδιακά η υπηρεσία θα επεκταθεί και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Σήμερα η υπηρεσία περιλαμβάνει περισσότερα από 1.000 εστιατόρια και καφέ, ανάμεσα στα οποία μεγάλες και γνωστές αλυσίδες και επιλεγμένα παραδοσιακά συνοικιακά καταστήματα, τα οποία πρότειναν οι καταναλωτές κατά τη δοκιμαστική περίοδο λειτουργίας της Skroutz Food. Επίσης, καθημερινά προστίθενται νέες περιοχές και καινούργια καταστήματα σε μια προσπάθεια να καλυφθούν οι όλες οι προτιμήσεις των καταναλωτών.

Η Skroutz Food είναι προσβάσιμη μέσω του προγράμματος περιήγησης στο Διαδίκτυο (μέσω του web browser δηλαδή) από υπολογιστή και φορητές συσκευές, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνουν διαθέσιμες και οι αντίστοιχες εφαρμογές, αρχικά η έκδοση για συσκευές με λειτουργικό Android και στη συνέχεια για συσκευές με λειτουργικό iOS.

Ο καταναλωτής που εισέρχεται στην υπηρεσία, εισάγοντας τη διεύθυνσή του, βλέπει συγκεντρωμένα όλα τα διαθέσιμα εστιατόρια και καφέ της περιοχής τους. Για κάθε κατάστημα υπάρχει το πλήρες μενού, αναλυτική περιγραφή των πιάτων, το ωράριο λειτουργίας και οι πληροφορίες για τον χρόνο παράδοσης και το κόστος ελάχιστης παραγγελίας.

Επιπλέον, οι χρήστες που διαθέτουν ήδη λογαριασμό στο marketplace του Skroutz ή στην υπηρεσία «έξυπνο καλάθι» μπορούν πολύ εύκολα να αποκτήσουν πρόσβαση στη Skroutz Food και να κάνουν χρήση της υπηρεσίας πληρώνοντας ηλεκτρονικά με την αποθηκευμένη πιστωτική τους κάρτα σε όλα τα συνεργαζόμενα καταστήματα, χωρίς να απαιτείται να καταχωρίσουν εκ νέου τα δεδομένα τους. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στη σχεδίαση του ιστότοπου Skroutz Food, ώστε η αναζήτηση να είναι ακριβής και γρήγορη, ενώ οι καινοτομίες που ενσωματώνει η Skroutz Food στο περιβάλλον πλοήγησης είναι αρκετές και θα παρουσιάζονται σταδιακά στο άμεσο μέλλον.

Η αξία της αγοράς ηλεκτρονικής παραγγελίας φαγητού εκτιμάται ότι φτάνει τα 300 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά η αγορά του delivery φαγητού και καφέ, συμπεριλαμβανομένων δηλαδή και των παραγγελιών που γίνονται μέσω τηλεφώνου, υπολογίζεται ότι έχει αξία 1,5 δισ. ευρώ.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (Eltrun) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, η online παραγγελιοληψία έτοιμου φαγητού είναι η τρίτη πιο συχνή υπηρεσία που χρησιμοποιούν οι Ελληνες, μετά την online ενοικίαση τουριστικού καταλύματος και τη λήψη άλλων τουριστικών υπηρεσιών.