Μακροπρόθεσμα συμβόλαια της TUI με Ελληνες ξενοδόχους

Μακροπρόθεσμα συμβόλαια της TUI με Ελληνες ξενοδόχους

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα μακροπρόθεσμα συμβόλαια με Ελληνες ξενοδόχους, που δεν περιλαμβάνονταν στο χαρτοφυλάκιό της, υπογράφει η TUΙ, σε μια προσπάθεια να αναπτυχθεί περαιτέρω στην Ελλάδα, στον απόηχο της κατάρρευσης της Thomas Cook. Παραμένει όμως αδιευκρίνιστο το πόσους από το 1,4 εκατ. ταξιδιώτες που έρχονταν με πακέτα της Thomas Cook θα μπορέσει να φέρει στο δικό της «στρατόπεδο», καθώς στην περιφέρεια εν γένει, και στην Ελλάδα ακόμα περισσότερο, παρατηρείται υστέρηση διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων. Συνολικά μέσω της αεροπορικής εταιρείας της Thomas Cook έφθαναν στην Ελλάδα 2,8 εκατ. τουριστες.

Αυτά σημείωσε την Παρασκευή το πρωί σε κλειστή συνάντηση στο Χίλτον ο Σεμπάστιαν Εμπελ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της TUI και διευθύνων σύμβουλος των δραστηριοτήτων της στα ξενοδοχεία, στην κρουαζιέρα και στις εκδρομές, o οποίος ταξίδεψε στην Ελλάδα προερχόμενος από την Τουρκία και κατευθυνόμενο στην Αίγυπτο. «Εμείς συνδέουμε κάθε ένα κρεβάτι με μία αεροπορική θέση», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας, όμως, πως στόχος είναι να φέρει όσο περισσότερους ταξιδιώτες μπορεί. Σημειώνεται πως η υποκατάσταση της Thomas Cook από την TUI είναι, σε περιπτώσεις, άμεση, αρχής γενομένης από πακέτα διακοπών του Οκτωβρίου. Η TUI τις τελευταίες πέντε ημέρες έχει ξεκινήσει, νωρίτερα από κάθε χρονιά, τις επαφές για νέες συνεργασίες με Ελληνες ξενοδόχους.

Το πρόβλημα με τη διαθεσιμότητα των αεροπορικών θέσεων προκύπτει τόσο από την απαγόρευση πτήσεων των αεροσκαφών Boeing 737 Max εδώ και έναν χρόνο όσο όμως και από χρεοκοπίες αεροπορικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της Thomas Cook. Είναι όμως άξιο προσοχής πως, όπως επεσήμανε ο Eμπελς, το πρόβλημα είναι πολύ εντονότερο στην Ελλάδα από ό,τι σε άλλες χώρες και συγκεκριμένα την Τουρκία. Σε κάθε περίπτωση «βρισκόμαστε ήδη σε διαβούλευση με τους συνεργάτες μας στον κλάδο των αερομεταφορών και ελπίζουμε να είμαστε σε θέση να μπορέσουμε να προσφέρουμε περισσότερα πακέτα από φέτος, οπότε και εκτιμούμε ότι θα φέρουμε 3 εκατ. ταξιδιώτες στα ελληνικά ξενοδοχεία», ανέφερε.

Ο Σεμπάστιαν Εμπελ, που στο πλευρό του είχε τους συνεργάτες του από την TUI, όπως και τον Δημήτρη Ν. Νικολαΐδη, με τον όμιλο του οποίου κατέχουν και λειτουργούν κοινοπρακτικά την αλυσίδα των 30 ξενοδοχείων Atlantica και άλλα (η TUI έχει άλλα 19 στην Ελλάδα), τόνισε πως θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να στηριχθεί το ελληνικό τουριστικό προϊόν, το οποίο χαρακτήρισε μοναδικό, ανταγωνιστικό και ανθεκτικό. Απαντώντας σε ερώτηση της «Κ» για το κατά πόσον η πλεονεκτική θέση στην οποία έχει περιέλθει η TUI μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλότερες τιμές για τους Ελληνες ξενοδόχους, απάντησε ως εξής: «Προσβλέπουμε σε μακροπρόθεσμες σχέσεις συνεργασίας και όχι σε ευκαιριακές πωλήσεις». Ερωτηθείς δε για το τι θα περίμενε τώρα από την κυβέρνηση, ο Σεμπάστιαν Εμπελ ανέφερε ότι διαχρονικά όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν στηρίξει τον ελληνικό τουρισμό και αναμένει ότι και η σημερινή κυβέρνηση, κατ’ αρχάς, θα λειτουργήσει θετικά στην επικοινωνία όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, προκειμένου να αναπτυχθεί ο ελληνικός τουρισμός. Συμπλήρωσε όμως πως υπάρχουν πολλά ακόμα που μπορεί να κάνει για το μάρκετινγκ του ελληνικού τουρισμού, αλλά και τις υποδομές εν γένει, αρχής γενομένης από κάποια αεροδρόμια, που θεωρεί πως δεν βρίσκονται ακόμα στο επίπεδο που πρέπει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή